Gå direkt till innehåll
Världspremiär! Sebastian Mullaert & Subchamber Ensmble - Natthall

Pressmeddelande -

Världspremiär! Sebastian Mullaert & Subchamber Ensmble - Natthall

I vår kan musikälskaren se fram emot ett nytt möte mellan klassisk och elektronisk musik på Malmö Live konserthus. Den hyllade konserten med Jeff Mills och Malmö SymfoniOrkester var ett utmärkt exempel på detta. Sebastian Mullaert och Subchamber Ensmble tar nu denna evolution ett steg längre. Världspremiären är en del av Intonal Festival.

Sebastian Mullaert har gjort sig känd världen över för sitt alldeles egna musikaliska formspråk. Organisk dansmusik, inspirerad av de djupa skogarna, vindlande älvarna och trolska bergsknallar som omger hans hem i Röstånga, vid gränsen till Söderåsens Nationalpark. Mindre känt är att han började sin musikaliska bana som klassisk violinist och pianist. Med Natthall sluts cirkeln. Vid sin sida har Mullaert Subchamber Ensemble, ett klassiskt musikkollektiv som rör sig utanför de traditionella orkestrala gränserna. Bakom Subchamber Ensmble finner vi bland annat den eminenta cellisten Gerda Holmqvist och den kända filmkompositören Nathan Larsson.

Med Natthall fortsätter Mullaert på sin improvisationsfärd. Projektet startade som ett samarbete och sedermera konsert med Tonhalle Orchestra Zurich i Schweiz 2017, i vilken Mullaerts verk tolkades och tonsattes. Från inspelningarna av detta konstruerade han sedan grunden till sitt kommande album, som i sin tur kom att agera startpunkt för Natthall.

Genom att använda sig av en ny typ av teknologi så kommer Mullaert ta rollen som en slags digital konduktör. Solisterna från Subchamber Ensmble kommer under konsertens gång bli matade med digitala partiturer från Mullaert, som han skapar genom improvisationer med musikstyckenas huvudteman. Signalerna från solisterna går sedan tillbaka till Mullaert som omskapar dem i sin speciellt framtagna live-rigg. På så sätt skapas en sömlös blandning mellan elektroniska och akustiska ljudtexturer.

Tack till Region Skåne, Kulturrådet och Inter Arts Center som möjliggjort Natthall.

Medverkande: 

Sebastian Mullaert har gjort sig känd världen över för sitt alldeles egna musikaliska formspråk, organisk dansmusik. Sebastian Mullaert har på senare tid blivit allt mer uppslukad av live-framförd improvisation i olika former. Hans senaste album, ”A Place Called • Inkonst“ på Kontra-Musik är en slags resa in i improvisationens och publikupplevelsens värld som inte liknar något annat. Mullaert har också startat Circle of Live, ett nyskapande live-koncept där välkända elektroniska artister improviserar och jammar tillsammans framför fulla dansgolv över hela världen.

Mullaert har även samarbetat med Tonhalle Orchestra Zurich i Schweiz 2017, då Mullaerts verk tolkades och tonsattes. 

Subchamber Ensmble är en kammarorkester som startades av kompositören Nathan Larson och cellisten Gerda Holmqvist (Vindla String Quartet). Gruppen består av frilansmusiker och bygger på improvisation inom den klassiska musikens värld. Nyligen släpptes debutalbumet SUBCHAMBER ENSMBLE på Oona Records. 

VAD: Sebastian Mullaert & Subchamber Ensmble - Natthall
NÄR: 25 april 2020, 19.00
VAR: Malmö Live, Konsertsalen
BILJETTER: malmolive.se samt Malmö Live Konserthus biljettcenter vid ordinarie öppettider

Presskontakt Malmö Live Konserthus: Michaela Ekelund, 0766-08 24 48

Ämnen

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med över 700 konserter och arrangemang om året på sju olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work, experimentella musikrummet Okiinami för barn, och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.   Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats