Gå direkt till innehåll
Philip Glass och Philip Glass Ensemble till Malmö Live i maj
Philip Glass och Philip Glass Ensemble till Malmö Live i maj

Pressmeddelande -

Philip Glass återkommer till Malmö Live, nu med sin 50 års-jubilerande ensemble

Den 26 maj återkommer den legendariske amerikanske tonsättaren och pianisten Philip Glass till Malmö Live. Vid hans enda Sverigebesök i maj 2017 slogs Malmö Lives publikrekord då varenda plats i konsertsalen var såld; till och med körläktaren var fylld till sista plats. Philip Glass lovordade konserthusets akustik och sa direkt efter konsertens slut att han ville komma tillbaka. Och så blir det.

Denna gång har Philip Glass sin 50-års jubilerande ensemble med sig och som förutom att ge konserten på Malmö Live också gästar Cirkus i Stockholm den 27 maj. I år får således en ännu större publik den fantastiska möjligheten att uppleva en av tidernas främsta tonsättare och pianister live. Dessa besök är de enda Philip Glass Ensemble väljer att göra i norra Europa under sitt 50 års-jubileum.

Biljetterna till konserten i Malmö släpps på malmolive.se redan idag kl 12 (22 jan), och biljetterna till konserten i Stockholm släpps på torsdag 24 januari.

Philip Glass Ensemble startades av Philip Glass för femtio år sedan, i maj 1969, genom en konsert på Whitney Museum i New York. Då för att ge uttryck för de mer experimentella sidorna av hans verk. Redan tidigt använde de sig av mycket visuella uttryck och många instrument. Idag är de fortfarande i framkant inom konstmusiken men spelar mestadels verk från Philip Glass soloalbum, operor och föreställningar. De kommande Sverigekonserterna innehåller ett urval från hela Philip Glass' diskografi och karriär, särskilt kurerade av Philip Glass själv.

Medverkande
Philip Glass
Lisa Bielawa
Dan Bora
Jon Gibson
Peter Hess
Ryan Kelly
Mick Rossi
Andrew Sterman
Michael Riesman, Music Director

Kort om Philip Glass
Sedan tidigt sjuttiotal ses Philip Glass som en av USA:s mest framstående tonsättare någonsin.
Han svävar kring minimalism och försätter ofta sin publik i hypnos. Han värjer sig inte för att göra allt från storslagna uppsättningar och samarbeten med artister som Laurie Anderson, Steve Reich, Allen Ginsberg och David Bowie, samt Oscarsnominerad filmmusik – till små och smalare framträdanden på de mindre scenerna. Hans operor Einstein on the Beach, Satyagraha, Akhnaten och The Voyage har sålt slut på världens stora operahus precis som de få framträdanden Philip Glass gjort som pianist i Sverige.

Vad: Philip Glass & Philip Glass Ensemble
När och var: Söndag 26 maj kl 19:30, Konsertsalen, Malmö Live Konserthus
Biljetter: malmolive.se fr o m tisdag 22 januari kl 12.
(Biljetter till Cirkus i Stockholm: Fr o m torsdag 24 januari klockan 10 via Luger.se)

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med över 800 konserter och arrangemang om året på 7 olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work, experimentella musikrummet Okiinami för barn, och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.
Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats