Gå direkt till innehåll
MSO:s chefsdirigent Marc Soustrot tackar för sig. Här på Elbphilharmonie under turnén 2018.
MSO:s chefsdirigent Marc Soustrot tackar för sig. Här på Elbphilharmonie under turnén 2018.

Pressmeddelande -

Malmö SymfoniOrkesters chefsdirigent tackar för sina åtta år med en galakonsert

Efter åtta händelserika år med MSO gör Marc Soustrot sin sista konsert som chefsdirigent torsdagen den 16 maj. Det blir en galakväll med mingel, filmvisning och en konsert med godbitar ur Camille Saint-Saëns repertoar tillsammans med de namnkunniga solister som orkestern och Marc Soustrot arbetat med då de spelat in tonsättarens fullständiga orkesterverk för Naxos.

Under sin tid med MSO har chefsdirigenten hunnit framföra hela 305 verk och lett den under den viktiga flytten från det gamla konserthuset till Malmö Live - en flytt som tillsammans med Marc Soustrots djupa kunskaper om den franska repertoaren betytt mycket för orkesterns klang. Hur orkesterklangen förfinats under årens lopp är något som Marc Soustrot är mycket stolt över.

- Malmö SymfoniOrkester låter väldigt bra idag, vilket vi också fick ett kvitto på under Europaturnén med "Fausts fördömelse" sommaren 2018. Vi besökta flera av Europas främsta konserthus och tackades med stående ovationer varje kväll. På Elbphilharmonie i Hamburg verkade publiken aldrig vilja sluta applådera. Det var helt fantastiskt! Jag är väldigt stolt över att ha fått uppleva det med MSO.  

Turnén med "Fausts fördömelse" var en symfonisk jätteproduktion där MSO besökte Dresden, Antwerpen, Amsterdam och Hamburg tillsammans med världsbarytonen Bryn Terfel, ytterligare tre sångsolister och Tysklands främsta kör, den 73 stämmor starka MDR Rundfunkchor. Sammanlagt var det under konserterna nästan 200 medverkande på scen. Under galakvällen kommer publiken att få en inblick orkesterns turnéliv i samband med att ett dokumentär om turnén visas före konserten.

– Marc Soustrot avslutar sin tid som chefsdirigent för MSO med flaggan i topp, säger Per Hedberg som är programchef för Malmö SymfoniOrkester.

Ämnen

Regioner



Om Malmö Live Konserthus

Malmö Live med Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I verksamheten ingår Malmö SymfoniOrkester, arrangemang och konsert, mötesplatsen samt kulturpolitiskt program. Med ett nittiotal musiker från olika delar av världen, tillsammans med en utvecklad konsert- och kulturverksamhet är Malmö Live Konserthus en plats att mötas gränsöverskridande genom musiken.

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats