Gå direkt till innehåll
Malmö Live öppnar igen 1 september!
Malmö Live öppnar igen 1 september!

Pressmeddelande -

Malmö Live öppnar igen 1 september - välkommen tillbaka till livescenen!

Den första september öppnar vi äntligen upp dörrarna till Malmö Live Konserthus igen, och det med ett brett coronaanpassat utbud för de inledande höstmånaderna, närmast september. Nästan varje veckodag kan musiktörstande uppleva något nytt hos oss. Måndagsjazz, världsmusik, morgonkonserter, kammarkonserter, barnlördagar, söndagslive och fortsatt livestreamade MSO konserter är en del av programmet. 

Sedan konserthuset successivt fick stänga ned i våras, ersattes livekonserter med streaming, såväl morgonkonserter som MSO:s torsdagskonserter - vilket blev mycket uppskattat av musikälskare världen över. När konserthuset nu får öppna igen med begränsad publik har vi planerat ett fullspäckat och coronaanpassat program, utifrån Folkhälsomyndighetens riktlinjer som i skrivande stund är 50 besökare per tillfälle. Det blir fri entré till de allra flesta konserter och arrangemang och besökarna säkrar sin plats genom att boka biljett på malmolive.se.

På måndagar blir det omväxlande jazz och världsmusik på Kanalscenen och på tisdagar tar Sixten Nordström med besökarna i musikens historia. Onsdagsmorgnarna förgylls av nyskapande morgonkonserter som kan upplevas på Malmö Live, och några av dem livestreamas på hemsidan. Torsdagarnas ordinarie MSO-konserter kommer att livestreamas utan publik i konsertsalen ytterligare en period till – men de ska numera också sändas på lördagar kl. 13.00. Även konsertintroduktionerna spelas in och visas i det digitala konserthuset. Barnlördagarna är tillbaka live på kanalscenen och givetvis Söndagslive med musiker från t ex MSO, Musikhögskolan och Malmö Latin.

- Bästa nyheten är att vi öppnar för publik igen. Även om det är i den mindre skalan så ska vi ha ett brett genreöverskridande program med allt från musiker i Malmö Symfoni Orkester som spelar folkmusik till silent disco för de minsta. Genom det här programmet hoppas vi att fler även upptäcker våra mindre scener i huset, säger Karin Karlsson, programchef Malmö Live Konserthus.

Malmö Lives septemberprogram finns här: https://malmolive.se/program

Malmö SymfoniOrkesters nya säsongsprogram som inleds den 3 september blir på grund av den rådande situationen något justerat. Men MSO:s programchef, chefsdirigent och orkestermedlemmar har arbetat intensivt för att ersättningsprogrammet ska bli mycket spännande även det.

- Det kommer att bli många guldkorn att se fram emot för dem som gillar klassisk musik, säger Per Hedberg, programchef för MSO.

I september framförs bland annat Schuberts Symfoni nr 2, Schumanns Symfoni nr 1, Sibelius Symfoni nr 5 och 6 samt Bartoks Konsert för viola och orkester.

Praktisk information

  • Fri entré: Det streamade utbud är kostnadsfritt, liksom de flesta av alla de aktiviteter som sker på och omkring Malmö Live. Ett fåtal konserter är det entréavgift till.
  • Biljetter: Alla besökare behöver biljett, så att vi kan vi ha koll på antalet besökare.
    Biljetter släpps regelbundet, ungefär ett par veckor i förväg inför varje konsert, och beroende på vilken sorts arrangemang det är kan man boka olika maxantal biljetter/person. Mer information finns vid varje konsertarrangemang på hemsidan. Det första biljettsläppet för september sker tisdagen den 25/8 kl. 12.00 på malmolive.se.

Rymliga lokaler med flera entréer

När Malmö Live öppnar igen ska det vara så säkert som möjligt för besökare och publik.
De stora, rymliga och luftiga foajéer välkomnar besökaren. Naturligtvis är det viktigt att man fortsätter hålla avstånd, och förutsättningarna för att kunna göra det är mycket goda på Malmö Live.

  • Entréerna är öppna dagtid på vardagar samt kvällstid/helg vid de tillfällen det sker arrangemang.
  • Eftersom publik fortsatt endast får vara max 50 personer per arrangemang ska man vid alla tillfällen ha en biljett som i förväg bokas på malmolive.se.
  • Konserthusets publikvärdar bevakar så att antalet inte överskrids samt att olämplig köbildning inte uppstår.
  • Här finns många toaletter att tillgå samt stationer med handsprit i samband med arrangemang, och samtliga ytor städas ofta.
  • Ytterkläder kan tas in till platsen för arrangemanget, istället för att hängas in i garderober.
  • Vid arrangemang på Kanalscenen spärras en avgränsad yta av för dessa. Även här krävs biljett för att delta. I konsertsalen och Kuben är det enkelt att hålla avstånd med endast 50 personer i publiken.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med över 700 konserter och arrangemang om året på sju olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work, experimentella musikrummet Okiinami för barn, och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.   Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats