Gå direkt till innehåll
Robert Trevino och MSO fortsätter med livestream när Malmö Lives publika verksamhet gör uppehåll
Robert Trevino och MSO fortsätter med livestream när Malmö Lives publika verksamhet gör uppehåll

Pressmeddelande -

​Malmö Live Konserthus och Malmö SymfoniOrkester pausar publik verksamhet 23 mars-30 april, men fortsätter livestreama

Malmö Live Konserthus och Malmö Stadsteater har nu tillsammans med ägaren Malmö stad beslutat att med anledning av coronapandemin pausa den publika verksamheten under en period framöver. Detta för att bidra till att förhindra vidare smittspridning och att många aktiviteter redan ställts in eller flyttats fram, samt att det inte finns tillräckliga förutsättningar för att genomföra en del föreställningar, konserter och arrangemang med begränsad publik.

- Det känns förstås mycket märkligt att stänga ute publiken när vi är kulturella mötesplatser, men naturligtvis måste Malmö Live och Malmö Stadsteater som många andra kulturinstitutioner, också agera som ett resultat av coronasituationen. Vi har förståelse för besluten som bolagens styrelser har fattat, säger Maria Frej, VD och konserthuschef för Malmö Live Konserthus och Kitte Wagner, teaterchef vid Malmö Stadsteater.

Från och med måndag 23 mars till och med torsdag 30 april genomförs därför inga föreställningar, konserter eller andra arrangemang med publik på stadsteatern och på konserthuset. Publik som har köpt biljetter till någon av de inställda eller framflyttade föreställningarna eller konserterna blir kontaktade av antingen Malmö Stadsteater eller Malmö Live Konserthus alternativt ansvarig extern arrangör.

För Malmö Lives och Malmö SymfoniOrkesters del, innebär det att arbetet bakom kulisserna fortsätter under perioden, och medarbetare och musiker arbetar vidare såvida de är fortsatt friska.

- Malmö Live ska vibrera av musik och musikälskare. Vi längtar redan till den dag då vi öppnar konserthusdörrarna igen och fyller Malmö Live med musik och publik, säger Maria Frej, VD och konserthuschef för Malmö Live Konserthus.

Malmö Live fortsätter nu satsningen med att erbjuda fria livestreamade konserter med delar av Malmö SymfoniOrkester via bolagets hemsida malmolive.se, detta på ordinarie konserttid torsdagar kl 19 (med reservation för ändringar).

Information om vilka konserter och arrangemang som påverkas av uppehållet finns på hemsidan http://malmolive.se varifrån man också kan följa MSO:s livesändningar. Onlinebokningen är fortsatt igång, och biljettcenter är öppet för frågor och bokningar via epost- och telefon. 

För ytterligare information:
Maria Frej, VD och konserthuschef, tel +46 701 49 39 92
Anna-Maria Havskogen, marknads- och kommunikationschef, tel +46 705 69 70 12

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med över 700 konserter och arrangemang om året på sju olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work, experimentella musikrummet Okiinami för barn, och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.   Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats