Gå direkt till innehåll
Legenderna Tony Allen x Jeff Mills gästar Malmö Live

Pressmeddelande -

Legenderna Tony Allen x Jeff Mills gästar Malmö Live

Technoproducenten och dj:n Jeff Mills återvänder efter sin slutsålda spelning på Malmö Live 2015, denna gång tillsammans med afrobeatens fader Tony Allen. Missa inte när två av världens mest innovativa beatmakers skapar en genreöverskridande mix av digitalt och analogt, jazz och elektro, Afrika och Amerika.

Jeff Mills skulle inte kunna önska sig en bättre partner än afrobeatens fader Tony Allen. Många anser att Allen är en av vår tids största trummis. Under de senaste 30 åren har hans blandning av polyglot jazz, no-fuss funkiness spridit sig som ett virus världen över och påverkat musiker och konstnärer som Damon Albarn, Charlotte Gainsbourg och Moritz Oswald.

Mills är en legend inom elektronisk musik och var med om att starta upp Detroits technoscen under 80-talet. Han har sedan byggt på sitt register genom att komponera elektroniska symfonier och filmmusik inspirerade av futurism och rymdäventyr. Mills har många gånger tagit sina projekt ett steg längre med hjälp av visuella konstnärer, koreografer, klassiska orkestrar och t.o.m. astronauter. Även i samarbetet med Tony Allen vill Mills komma åt något som är större än själva musiken. ”Vi arbetar tillsammans för att uppnå något större än oss själva”, säger han. ”Det handlar verkligen om ett rent samarbete, inte bara via musik, utan även mellan våra sinnen och själar.”

Samma gäller för Tony Allen. Han har samarbetat med många elektro-artister under sin karriär men detta är något utöver det vanliga. "Skillnaden är att Jeff kan spela med mig, där andra inte kan. Jag kan spela med dem, men de kan inte spela med mig, fattaru?" Allt handlar om att pricka rätt och hitta “ettan” i rytmen. Uppvuxen på västafrikanska rytmers råa komplexitet och bebopens sofistikerade tolkning därav i 40- och 50-talets USA, upptäckte Tony för länge sen att “ettan” ofta dyker upp där man minst anar det. "Med Jeff är det lätt. Jag förklarade att ibland ska beatet in på baskaggen, och ibland på virveln. Han fattar var “ettan” är, han kan räkna", förklarar Allen.

Första gången paret spelade tillsammans var i december 2016 på The New Morning i Paris. Att få uppleva duon live är en möjlighet att få se två av vår tids mest banbrytande artister inom rytm och elektronisk musik. Där trummor och syntar, det förflutna och framtiden smälter samman till en intensiv, sömlös nutid. "Jag tror att vi har lyckats skapa något som inte funnits tidigare" säger Tony Allen.

VAD: Tony Allen x Jeff Mills
NÄR: 27 september 2019
VAR: Malmö Live Konserthus, Konsertsalen

BILJETTER:
Släpps 5 februari kl 12.00
Biljetter säljs på malmolive.se

MEDVERKANDE:
Tony Allen
Jeff Mills

Presskontakt Malmö Live Konserthus:
simon.eriksson@malmolive.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med över 800 konserter och arrangemang om året på 7 olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work, experimentella musikrummet Okiinami för barn, och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.
Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats