Gå direkt till innehåll
Idolvinnaren Tusse Chiza och Paul Rey medverkar i konserten Waiting for Love!

Pressmeddelande -

Idolvinnaren Tusse Chiza och Paul Rey medverkar i konserten Waiting for Love!

17-åriga stjärnskottet Tusse Chiza tog landet med storm förra hösten när han vann Idolfinalen i Globen som den yngste manliga deltagare sedan tävlingens start. Kort därefter släppte han sin version av “How will I know”, återupprepade sin duett med Molly Sandén och blev bokad som öppningsartist till Lollapalooza samt support till Lionel Richie. Sedan kom pandemin och allt ställdes in. Därför är det roligt att kunna berätta att han tillsammans med Paul Rey, Naomi Wiehe och gospelkören Released kommer att medverka i höstens klubb- och dansmusikkonsert Waiting for Love. 

- Det ska bli oerhört kul att få sjunga klubb-och dansmusik, och särskilt med kören Released. Gospel har varit grunden för min kärlek till musiken och inget gör mig gladare än att få harmonisera med proffsiga sångare. Spännande och glädjande, säger Tusse.

På scenen får han sällskap av Paul Rey som fick hela publiken att dansa till “Talking in my sleep” i årets final av Melodifestivalen. Den lundafödde artisten är mest känd för låten “California Dreaming” som han släppte tillsammans med Snoop Dogg & Arman Cekin och som streamats över 43 miljoner gånger på Spotify. Paul har Quincy Jones som mentor och ett musikaliskt sinne få förunnat.

Tillsammans med vårt tidigare solistsläpp, the rising star Naomi Wiehe, utgör de tre en mäktig trio som med gospelkören Released vid sin sida får tiden att stå still. De kommer att framföra låtar från Avicii, Billie Eilish, Whitney Houston och många fler. Var beredda på gåshud, glädje och galna dansnerver.

Konserten kommer antingen att vara live eller bli livestreamad från konsertsalen beroende på regeringsbeslutet kring publikantal. 

Konserten är också en del av den gemensamma satsningen Weekend for love som innebär att Malmö Live tillsammans med Malmö stad och elva av Malmös största hotell gått samman för att erbjuda en Malmöweekend utöver det vanliga. Paketet innehåller allt från musik- och kulturupplevelser till mat, dryck och ikoniska sevärdheter. Läs mer om Weekend for love här: www.malmo.se/wfl

Vad: Waiting for love, en hyllning till klubb- och dansmusiken
När: 3 oktober 2020
Var: Malmö Live, Konsertsalen

Biljetter: finns att köpa på malmolive.se samt som en del av hotellpaketet Weekend for love, där biljetterna släpps på måndag den 7/9. 

Presskontakt Malmö Live Konserthus: Michaela Ekelund, 076- 608 24 48, michaela.ekelund@malmolive.se. 

Ämnen

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med över 700 konserter och arrangemang om året på sju olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work, experimentella musikrummet Okiinami för barn, och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.   Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats