Gå direkt till innehåll
MSO:s förste hedersartist blir världsartisten Håkan Hardenberger. Foto: Marco Borggreve
MSO:s förste hedersartist blir världsartisten Håkan Hardenberger. Foto: Marco Borggreve

Pressmeddelande -

Håkan Hardenberger blir Malmö SymfoniOrkesters förste hedersartist

Trumpetaren Håkan Hardenberger, som i branschen ofta erkänns som världens bäste, blir förste solist någonsin att utnämnas till hedersartist av Malmö SymfoniOrkester. Orkestern har ett mångårigt samarbete med världsartisten och programchef Per Hedberg kan inte föreställa sig att någon skulle vara mer välförtjänt av titeln som MSO:s hedersartist.

- Håkan har sedan unga år en enastående internationell solistkarriär, där hans mångåriga musikaliska insatser är på absolut världsnivå. Mig veterligen är han Sveriges främsta instrumentalist någonsin och vi är väldigt stolta över hans anknytning till Malmö SymfoniOrkester. Håkan är även en förebild för ett stort antal tonsättare världen över som under åren skrivit verk direkt för honom och symfoniorkester. Han är nyfiken, totalt orädd och kompromisslös för konstens äkta kärna. Det är en ren ynnest och ett privilegium att få samarbeta med Håkan, säger Per Hedberg.

Torsdagen den 21 november framträder Håkan Hardenberger i dubbla roller i en konsert med MSO - både i rollen som solist och dirigent och i samband med repetitionerna den 19 november hyllades Hardenberger av orkestern och konserthusets styrelse och utnämndes till MSO:s första hedersartist.

Håkan Hardenberger är utöver en fenomenal solist inom den klassiska repertoaren också högt ansedd som pionjär för ny, betydande och virtuos repertoar för sitt instrument. Han framträder därför regelbundet med världsledande orkestrar såsom New York Philharmonic, Boston Symphony Orchestra, Wiener Philharmoniker och London Symphony Orchestra. Hardenberger är född och uppvuxen i Malmö och började studera trumpet som 8-åring för Bo Nilsson, tidigare trumpetare i Malmö SymfoniOrkester.

Mer information om konserten ”Håkan Hardenberger – Världen av igår” den 21 november finns på Malmö Lives hemsida: https://malmolive.se/program/hakan-hardenberger-varlden-av-igar

Till redaktionen

För ytterligare frågor om utnämningen hänvisas till programchef Per Hedberg per.hedberg@malmolive.se 0723506294

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med över 700 konserter och arrangemang om året på sju olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work, experimentella musikrummet Okiinami för barn, och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.   Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats