Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Förändring i Malmö Lives ledning

Maria Frej har i början av året valt att inte förlänga sitt kontrakt som VD för Malmö Live Konserthus AB, när det går ut i januari 2024. Bolaget är inne i en mycket positiv utveckling, bland annat tack vare Maria Frejs insatser. För att inte tappa tempo i detta har styrelsen valt att redan nu byta VD.

– Det är svårt att verka framåt när man vet att VD snart ska sluta. Därför tackar vi nu i stället Maria Frej för hennes mycket goda arbete med att leda organisationen genom pandemin och ta fram en uppdaterad strategi för Malmö Live, säger styrelseordförande Birgit Hansson.

Efter dialog med ledningsgrupp och fackliga företrädare har styrelsen utsett Simon Törnqvist som tillförordnad VD. Simon Törnqvist är i dag produktionschef för Malmö Live. Ledningen har fått i uppdrag att fortsätta det utvecklingsarbete som Maria Frej inlett, bland annat med skapandet av Kanalscenen – ett arbete som ska pågå under de kommande åren.

– Det är många anställda på Malmö Live. Tillsammans har de skapat en plats där 100 000-tals malmöbor möts och inspireras. Vår uppgift är att på bästa sätt stödja dem i deras viktiga arbete. Det räknar jag med att vi gör med det här beslutet, samtidigt som jag är så tacksam för de insatser Maria Frej gjort under sina år i huset, säger vice ordförande, riksdagsledamot Peter Ollén.

Simon Törnqvist är 36 år och är f.n. produktionschef på Malmö Live Konserthus. Dessförinnan har han haft roller såsom produktionschef och producent på Skansen i Stockholm. Simon har en bakgrund som musiker med en masterexamen i solistiskt orgelspel från Conservatorium van Amsterdam. Simon har även en examen i ledarskap från Försvarshögskolan i Stockholm.

Kontakt:

Birgit Hansson, ordförande
0708-49 79 51
birgit.hansson@malmo.se

Peter Ollén, vice ordförande
0730-29 87 33
peter.ollen@riksdagen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med omkring 800 konserter och arrangemang om året på flera olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.   Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77