Gå direkt till innehåll
Populära Klonk har fyllts av glada barn i augusti och september.
Populära Klonk har fyllts av glada barn i augusti och september.

Pressmeddelande -

En ny våg för barnen på Malmö Live

Hösten på Malmö Live är fullspäckad med underhållande och pedagogiska evenemang för barn och unga.

Den stora nyheten i höstens barn- och ungdomsverksamhet på Malmö Live är utan tvekan den experimentella musikverkstaden Okii Nami. I Okii Nami-rummet får barn som fyllt sju år pröva på flera experimentella instrument.

– Vi ville ha en verksamhet som lockade familjer att komma hit och musicera på ett lustfyllt sätt, säger Kerstin Karlsson, musikpedagog på Malmö Live.

Fokus har lagts på att tillgängliggöra musiken för de många. Bland annat finns det en så kallad ”Skoog”, ett programmerbart instrument som tagits fram för att kunna användas av personer med funktionsnedsättning.

– Vår erfarenhet från liknande satsningar är att alla vill ha mer. De undrar var man kan anmäla sig för ytterligare aktiviteter, poängterar Kerstin Karlsson.

Nallekonserterna bär frukt

Varje år sedan 1989 har Nallekonserterna varit en populär programpunkt i Malmö Symfoniorkesters kalendarie. I höst går Nalle på fruktkalas tillsammans med Dan Bornemark och hans fruktsalladslåtar. I konserten som passar barn i åldrarna 4-7 år får barnen hjälpa Nalle att hitta frukterna i klassiska musiken.

Klonk gör comeback

För tredje året i rad finns även ljudkonstverket Klonk på Malmö Live. En gratis utställning i Kuben där man får upptäcka ljud genom att leka och leta. Det är konstnären Cecilia Sterner som ligger bakom verket och inspirationen kommer från barnboksförfattaren Dr. Seuss världar. 

Senare på hösten får Kuben besök av populära Dolly Style och Linda Pira. Och i konsertsalen väntar visningar av ”Harry Potter och de vises sten” där filmmusiken spelas av Malmö Symfoniorkester.

– För oss på Malmö Live är inte barnen ”en framtida publik”, barnen är en viktig publik redan idag, säger Karin Karlsson, programchef på Malmö Live.

FAKTA: OKII NAMI

En mystisk musikverkstad på plan 4 i konserthuset. Här får barn som fyllt sju år lära känna och spela på experimentella musikinstrument, t. ex. AirDrums och theremin. Det kommer även att finnas möjlighet att pröva på traditionella orkesterinstrument med hjälp av musikpedagoger. Okii Nami är öppet lördagar och söndagar kl 11-15 från 9 september till 9 december. För barn yngre än sju år kommer det att finnas en separat avdelning där de också får spela instrument. Namnet Okii Nami som kommer från japanskan betyder ”havsvåg”, och anspelar på ljudets vågrörelser.

FAKTA: KLONK & BEBISKLONK

En magisk värld utan ord men fylld av ljud- och synintryck. Ett 330 m2 stort rum I färgerna grönt, rosa och guld där golv, tak och väggar förvandlats med ljud, ljus, färg och projektioner. Klonkarna på plats hjälper till att utforska de olika instrumenten. Bebisklonk för de allra minsta hittar du i samma rum på separata tillfällen

Urval av programpunkter för barn och unga:

19 AUG - 9 SEP : Klonk - leka leta ljud – En magisk värld utan ord - bara ljud och synintryck

9 SEP : Nalles Fruktkalas – Hjälp Nalle att hitta frukterna i musiken

9 SEP : Okii Nami – Experimentellt musikrum med interaktiva upplevelser

1 OKT : Dolly Style – Dolly Style ute på glittrig konserthusturné

28 OKT : Linda Pira – Malmö gästas av Sveriges hiphopdrottning

4 NOV : Sida vid sida – Ett konsertkoncept där barn och vuxna musicerar tillsammans

4 NOV : Spökfesten – Många små utklädda spöken firar allhelgona på Malmö Live

17 & 18 NOV : Harry Potter och de vises sten – In Concert– Filmmagi i konsertsalen med Malmö Symfoniorkester

19 NOV & 3 DEC : Sunes Jul 2017 – Årets härligaste familjeföreställning är tillbaka med en helt ny show

15 & 17 DEC : Julstämning för Familjen 2017 – Förtrollande konserter med Malmö SymfoniOrkester och gäster

16 & 17 DEC : Julstämning för mindre 2017 - Förtrollande konserter med Malmö SymfoniOrkester och gäster

Hela höstens program för barn och unga finns på malmolive.se

Ämnen

Regioner



Om Malmö Live Konserthus

Malmö Live med Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I verksamheten ingår Malmö SymfoniOrkester, arrangemang och konsert, mötesplatsen samt kulturpolitiskt program. Med ett nittiotal musiker från olika delar av världen, tillsammans med en utvecklad konsert- och kulturverksamhet är Malmö Live Konserthus en plats att mötas gränsöverskridande genom musiken.

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats

Relaterat innehåll