Gå direkt till innehåll
Martin Hederos och Sofia Karlsson
Martin Hederos och Sofia Karlsson

Pressmeddelande -

En fröjdefull jullunch är tillbaka - i år med Sofia Karlsson och Martin Hederos

Hitta lugnet i julstressen och varva ned med en stämningsfull jullunch - med den musikaliska upplevelsen i fokus. Njut av en fin stund fylld av oväntade inslag och magiska toner från två av landets själfullaste musiker, Sofia Karlsson och Martin Hederos.

2018 presenterade vi för första gången vår jullunch som ackompanjerades av Edda Magnason och Margareta Bengtsson – den möttes av stor värme och uppskattning från besökarna som fick ta del av finstämda julvisor, god mat och korta berättelser om juletider. Med stor glädje kan vi nu meddela att ”En fröjdefull jullunch” är tillbaka – denna gång med Sofia Karlsson och Martin Hederos. 

Unik musikupplevelse i stämningsfull miljö
Sedan några år tillbaka åker Sofia Karlsson och Martin Hederos traditionsenligt ut på sin fullsatta julturné vid namn Stjärnenätter. I år har de valt att göra ett tio dagar långt stopp på Malmö Live för att presentera ett eget program speciellt sammansatt för vår jullunchkonsert. Scenografin av Sven Dahlberg sätter en magisk stämning i rummet, och skänker ett lugn, långt från julklappsstress och julrevyer. 

- Vi satsar på musikalisk kvalitet i vårt julkoncept. Genom Sofia Karlsson och Martin Hederos får vi två erkända egensinniga musiker som kommer fördjupa vad julen och Malmö Live Konserthus är, säger Karin Karlsson, programchef på Malmö Live.

Precis som tidigare år serveras gästerna en julmeny till bords, samt glögg och kaffe, före och mellan de två konsertakterna. Det blir en fin andningspaus att unna sig i en annars så hektisk december månad. 

MEDVERKANDE
Sofia Karlsson
har med sin unika röst och egensinniga musik turnerat Sverige runt sedan 2005, då hon fick sitt genombrott med albumet ”Svarta Ballader”. Albumet sålde 100 000 exemplar. Sofia Karlsson har sedan dess mottagit fyra Grammis, ett flertal andra priser och genomfört otaliga hyllade liveframträdanden.

Martin Hederos är en av Sveriges mest erkända låtskrivare och musiker och var bland annat med och grundade The Soundtrack of Our Lives. Han har samarbetat och gjort musik med ett flertal svenska musiker och turnerat även med Weeping Willows, Johnossi och Ane Brun. Just nu spelar Martin Hederos i bandet Tonbruket.

VAD: En fröjdefull jullunch.
NÄR: 7,8,11,12,13 samt 14 och 15 december. Två föreställningar per dag: starttid 11.30 och 15.30.
VAR: Malmö Live, Kuben.
PRIS: 475 Kronor.

BILJETTER: Biljettsläpp 7 maj kl 12.00 på malmolive.se samt Malmö Live Konserthus biljettcenter vid ordinarie öppettider. 

Presskontakt Malmö Live Konserthus: Michaela Ekelund, telefon 076-608 24 48.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med över 700 konserter och arrangemang om året på sju olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work, experimentella musikrummet Okiinami för barn, och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats