Gå direkt till innehåll
Nathan Larson  är konstnärlig ledare för DREAM Music på Malmö Live Konserthus, 14 oktober
Nathan Larson är konstnärlig ledare för DREAM Music på Malmö Live Konserthus, 14 oktober

Pressmeddelande -

DREAM Music lockar världsnamnen till Malmö

Nu har nedräkningen inför den internationella dronefestivalen DREAM Music börjat. Ännu fler världsnamn inom genren ansluter till festivalens frontfigurer Nathan Larsson och Melissa auf Der Maur för att spela på Malmö Live Konserthus den 14 oktober. DREAM Music speglar dagens övergång till natt och den 12 timmar långa festivalen bjuder på en line-up som saknar motstycke i detta sammanhang!

Förutom Melissa auf Der Maur (Can) som tidigare bland annat spelat med Hole och The Smashing Pumpkins, får vi höra Stephen O'Malley (US) – till vardags frontfigur i amerikanska Sunn O)))), New York-baserade electronicaartisten Julianna Barwick (US), Noveller (US), Lau Nau (Fin), Robert Aiki Aubrey Lowe (US) (Lichtenstein), Julia Kent (US), (Angel) Deradoorian (US), Jessica Moss (Can) från Thee Silver Zion Memorial Orchestra och från Sverige kommer guldbaggebelönade Matti Bye, Christoffer Berg, Saturn and the Sun, The Dream Music Ensemble (Swe/US), Ectoplasm Girls, Jaen Haven, Vindlakvartetten, Malmö nya Dronesällskap, Vegakören och Elin Unnes.

DREAM Music kretsar kring genren drone, en musikform som bygger på en ihållande, hypnotisk ton som kanaliserar något kraftfullt och översinnligt. Genren är gränsöverskridande och förekommer inom allt från metal och experimentell rock till pop och elektronisk och symfonisk musik. Festivalen inleds till exempel med musik av Arvo Pärt som Malmö SymfoniOrkester och Malmö Live Vokalensemble framför i en inledande konsert som också kan upplevas fristående från själva festivalen.

- Drone är en spännande musikgenre som inrymmer många olika musikstilar, och därför ger många möjligheter. Vi har försökt skapa en internationell unik festival tillsammans med den amerikanske artisten, kompositören och författaren Nathan Larson. DREAM Music undersöker relationen mellan en installation och rockkonsert, säger Karin Karlsson, programchef på Malmö Live konserthus.

DREAM Music har fått ett positivt mottagande i dronevärlden. Festivalens konstnärlige ledare är den i både Malmö och New York bosatte musikern och kompositören Nathan Larson. Tidigare har han bland annat gjort filmmusik till Oscarsbelönade Boys Don’t Cry och Lilja 4-ever och han spelar i bandet A Camp. Nederländska festivaltungviktaren Le Guess Who? har också arbetat med programsättningen tillsammans med Melissa auf Der Maur och Nathan Larsson.

- Dronemusik har haft en djup inverkan på mitt liv och har varit ett viktigt stöd under mörka perioder, både på ett välgörande och renande sätt. Musiken är ett användbart verktyg för mig under meditationer och som ett sätt att kunna sova bra. Jag är så glad att få vara med och ta denna musikform, framför allt livedelen av den, till en bredare publik på Malmö Live. Om lyssnarna är öppna för den så är de positiva effekterna många och bestående, säger Nathan Larson.

DREAM Music ingår i det nya konceptet (PAUS) som startar på Malmö Live i september. Upplevelserna har olika format, sker på olika platser i huset och ibland på udda tider. Ofta med fri entré. (PAUS) ska vara ett enkelt avbrott från den moderna människans stressade tillvaro, ett utrymme för stillhet, eftertanke och återhämtning. Redan på morgonen den 20 september sker till exempel en konsert med Nathan Larson & Vindlakvartetten.

Fakta DREAM Music

Vad: Dronebaserad 12 timmars-festival på Malmö Live Konserthus
Var: Konsertsalen och Kuben, Malmö Live
När: Lördag 14 oktober, kl 14.00 (MSO ger Arvo Pärt, Konsertsalen) 15.00-02.00 (Kuben)
Biljetter: malmolive.se (Med festivalbandet som gäller i Kuben kan man komma och gå som vill under festivalen.)

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner



Om Malmö Live Konserthus

Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I verksamheten ingår Malmö SymfoniOrkester, arrangemang och konsert, mötesplatsen samt kulturpolitiskt program. Med ett nittiotal musiker från olika delar av världen, tillsammans med en utvecklad konsert- och kulturverksamhet är Malmö Live Konserthus en plats att mötas gränsöverskridande genom musiken.

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats