Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Artisterna klara till Infruset – Själens skrubbsår, vårens stora musikhändelse på Malmö Live


Arja Saijonmaa, soulsångerskan Shirin och nycirkusartisten Christel Stjernebjerg gör sällskap med Björn Dixgård och Malmö SymfoniOrkester, under ledning av dirigenten Daniela Musca, i vårens känslosamma musikföreställning baserad på Mando Diaos succéalbum Infruset. Det blir urpremiär på Malmö Live Konserthus den 23 maj 2020. 

Grunden i musikföreställningenär poeten Gustaf Frödings texter från albumet Infruset, Mando Diaos bästsäljande succéalbum på svenska, och som både Grammisbelönats och sålt Platina fyra gånger. Infruset har med åren blivit en generationsöverskridande klassiker i Sverige, och då i synnerhet låten ”Strövtåg i hembygden” som med sin rekordlånga förstaplats på Svensktoppen numera kan ses som en del av den svenska folksjälen.

Till Infruset – själens skrubbsår har också ny musik skrivits och producerats av bland andra Björn Dixgård. En av de nya låtarna har dessutom blivit en del av föreställningens titel.

- Själens skrubbsår är en helt ny låt som är skriven av mina föräldrar. Den kretsar kring ensamhet, gemenskap och om meningen med livet. Låten kan uppfattas som en slags sammanfattning om vad musikföreställningen ska handla om, säger Björn Dixgård.

Meriterade Moqi Simon Trolin, känd för att vara innovativ och gränsöverskridande, regisserar föreställningen. Tillsammans med scenograf Eilev Skinnarmo skapar han en spektakulär och minst sagt gripande stämning i konsertsalen.

Kort om de medverkande 

Björn Dixgård
Björn Dixgård är huvudsångare i bandet Mando Diao som sedan 2002 har släppt 8 studioalbum och sålt miljontals exemplar världen över. Deras ikoniska rock & roll sound kombinerat med Björn Dixgårds själfulla röst har blivit ett stort framgångskoncept.

Arja Saijonmaa
Arja Saijonmaa är en folkkär sångerska, artist, schlagerstjärna och författare som under sin långa karriär spelat in 35 album på många olika språk. Arja har länge samarbetat med den grekiska kompositören Mikis Theodorakis 1970 och fick sitt internationella genombrott som sångsolist i hans ensemble på en omfattande världsturné 1970. Hon har även spelat in sånger av den chilenska sångerskan Violeta Parra på både svenska och finska. I Sverige blev särskilt "Jag vill tacka livet" en stor framgång.

Shirin
Shirin är en lovande soulsångerska och låtskrivare från Malmö som gjort uppmärksammade framträdanden under Melodifestivalen och tillsammans med gruppen Damn! Shirin har hyllats både nationellt och internationellt av artister, skivbolag och tv-producenter.

Christel Stjernebjerg
Christel är en erfaren nycirkusartist som under sin karriär utvecklat en performance-stil som innehåller allt från golv- och takakrobatik till konstnärskap, dans och gymnastik.

Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO), med anor från 1925, är en av landets ledande symfoniorkestrar. Orkestern har ett 90-tal musiker från ett 17-tal olika länder och håller hög internationell nivå. Med en ny konsert varje vecka briljerar de i ett rikt och mångskiftande utbud för en entusiastisk och månghövdad publik på Malmö Live Konserthus. Orkestern är ständigt skivaktuell, och internationella operastjärnor som t ex Juan Diego Flórez och Dmitri Hvorostovksy har genomfört bejublade konserter tillsammans med MSO på Malmö Live.

Regissör
Moqi Simon Trolin är en erfaren regissör som utbildats på Statens teaterskola i Köpenhamn och därefter arbetat på flera etablerade teatrar i Danmark som bland annat konstnärlig ledare och regissör. Han har också frilansat i hela Skandinavien och gjort flera produktionen på teatrar som Det kongelige, Malmö Stadsteater och Ibsen i Norge.

Scenograf
Eilev Skinnarmo är en mycket välrenommerad scenograf med lång erfarenhet av visuell arkitektur, design och scenografi. Han har arbetat på många stora arenor i norden och med projekt inom allt från teater, opera och dans till konserter, tv-produktioner och utställningar. 

VAD: Infruset – Själens skrubbsår
NÄR: Maj-juni 2020
VAR: Malmö Live, Konsertsalen.
BILJETTER: malmolive.se samt Malmö Live Konserthus biljettcenter vid ordinarie öppettider.

Presskontakt Malmö Live Konserthus: Anna-Maria Havskogen, 0705-69 70 12
Michaela Ekelund, 0766-08 24 48

Björn Dixgård: Summit Music Management 0733-92 12 38

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med över 700 konserter och arrangemang om året på sju olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work, experimentella musikrummet Okiinami för barn, och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.   Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats