Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan med information för medier som ska bevaka ”I huvudet på Christer Björkman”, 10-12 nov

Nu närmar sig tredagars-festivalen ”I huvudet på Christer Björkman” med stormsteg! Vi laddar för fyra konserter med ett trettiotal medverkande liksom en festivalorkester och 90 musiker starka Malmö SymfoniOrkester. Det blir också en megaschlagerdiscoklubb och en hel rad fria kringaktiviteter fredag-söndag på Malmö Live.

Repetitionerna med Malmö SymfoniOrkester och festivalorkestern pågår tisdag-fredag, artister och orkestrar repeterar tillsammans onsdag-söndag.

Här nedan finner du kort information för dig som ska bevaka festivalen, liksom en sammanfattning av allt innehåll dag för dag.


Välkommen!

PRESS- OCH FOTOTILLFÄLLEN (samling vid biljettcenter ca 10 min innan)

Torsdag 9 november kl 14.15 – 15 (ca)
: Inför fredagskonserten ”Smärta till hjärta”
Medverkar gör Sarah Dawn Finer, Maia Hirasawa, Lill Lindfors, Love Antell, Christer Björkman, dirigenten Marit Strindlund och producent Helene Gustafsson.

Fredag 10 november kl 13-14.30/15 (ca): Inför söndagens konsert1992 – vad hände då?”
Med bland andra Albin Gromer, Loulou Lamotte, Steso Songs, Naomi Wiehe, kapellmästare Oscar Johansson och producent Anna Storåkers.
Obs! Direkt efter denna pressträff försöker vi, i samband med pågående repetition, arrangera ett fototillfälle med flera av de medverkande artisterna i lördagens två konserter! (Mer detaljer om det på plats.)

Fredag 10 november ca kl 18-18.45
Röda mattan/fotovägg, mingel med gäster och publik i nedre foajén

Lördag 11 november ca kl 18.30-19.45
Röda mattan/fotovägg, mingel med gäster och publik i nedre foajén. VIP-mingel, Green Room, entrén från Kubens foajé våning 2(ca 19-1945).

Kringaktiviteter på Malmö Live fredag-söndag 10-12 november
Fritt fram att besöka, fotografera och prata med både medverkande och hugade besökare.
Ingen anmälan behövs. (Hela programmet – se bifogat)

RECENSENTBILJETTER och FOTOPLATSER
Är du intresserad av recensions-/pressbiljett, maila omgående önskemål till
anna-maria.havskogen@malmolive.se
Antalet pressplatser är begränsat och vi tvingas därför prioritera kraftigt. Detsamma gäller fotografplatserna i konsertsalen (totalt fyra per föreställning)

PRESSRUM
För dig som behöver sitta och arbeta i lugn och ro under helgen fungerar att av Clarion Hotel & Congress mindre konferenslokaler som pressrum (fritt wifi).


PRESSKONTAKTER

Malmö Live Konserthus:
Anna-Maria Havskogen, kommunikationschef, tel 0705-69 70 12 (hela veckan)
Niklas Michin Aristoy, kommunikatör, tel 0766-08 24 48 (måndag-fredag)
Karolina Rosenqvist, tel 0707-48 46 89 (fredag-söndag)
 
Medverkande: Når du genom oss på Malmö Live vid arrangerade presstillfällen, annars via deras agenter.
Hör av dig för kontaktuppgifter.

Clarion Hotel & Congress: Jens Lyckman, VD, tel 0763-07 03 50

HELA PROGRAMMET

Nedan hittar du samtliga konserter och arrangemang, dag för dag. Finns även i bilagan PRESS PM.

Varmt välkommen till Malmö Live!


Fredag 10 november

Schlager-After Work, Living Room, kl. 16.30-00.00
Tagga igång hela schlagerhelgen på en stor och festlig AW i Living Room. Fri entré.

Mello-Quiz med Melodifestivalklubben, Kanalscenen kl 17.00-18.00
Delta i Melodifestivalklubbens härliga quiz där fina priser står på spel! Fri entré.

Björkmans fotobås, Living Room, kl 16.30-22.00
Föreviga festkvällen med dina vänner i vårt fotobås. Du får ett minne med dig hem i form av en gammal hederlig fotoremsa. Fri entré.

KONSERT: Smärta till hjärta, kl 19.00-ca 21.00 (inkl paus)
Christer Björkmans alldeles egna pophistoria
Bröderna Gibbs ”If I can´t have you”, Lill Lindfors ”Du är den ende”, Donna Summers ”I feel love”, ”Kaliforniens guld” och flera andra av Ted Gärdestads tidlösa pärlor… Älskade evergreens, låtar du brukade dansa till och sjunga, som du har kära minnen till – och flera rena mästerverk i komposition och lyrik. Konserten ”Smärta till hjärta” som inleder festivalen bjuder på en riktig låtskatt. Samtidigt tas vi med på en resa i Christers alldeles egna pophistoria.Med den ena hitlåten efter den andra kommer Christer Björkman med artistvänner och Malmö SymfoniOrkester garanterat att få publiken i ett saligt lyckorus.

Medverkande:
Christer Björkman
Malmö SymfoniOrkester
Malmö VokalensembleSarah Dawn Finer Lill Lindfors
Maia Hirasawa
Shirley Clamp
Love Antell Marit Strindlund

Lördag 11 november

Mellohit-Workshop, Kanalscenen, kl 12.30-13.30
Anderz Wrethov
, låtskrivare och producent bakom många hits intervjuas av Ansar Bakir från 040 Live. Hur arbetar en mellohitmakare? Hur skapades hits som”Guld och gröna skogar” och ”Kizunguzungu”? Ta pulsen på en äkta mellohitmakare! Fri entré.

5 X Christer, Kanalscenen kl 15.00-16.15
Allt du vill veta om Christer inom fem områden, på tio minuter! Här möter vi 5 proffs inom sina ämnen som berättar om några ämnen som ligger Christer Björkman varmt om hjärtat. Fri entré.
Radio- och DJ-profilen Matilda Alborn är programvärd.

Att tänka på när man inreder ett hem – Isabell Andén, inredare
Inredningsstylisten Isabell Andén är en av Malmös främsta inredare. Hon gör homestaging inför försäljning, inreder privata hem, föreläser och har stylat miljöer till produktkataloger och pratat trender i P3. Hennes privata hem och stil har uppmärksammas i bland annat ELLE, Sköna Hem och Vakre Hjem samt i SVT:s tv-program "Vem bor här".

HBTQ och småstaden – Svante Norrhem, historiker
Svante Norrhem vid Lunds universitet (tidigare Umeå universitet) har framför allt skrivit böcker och artiklar om kvinno- , genus- och HBTQ-historia. Kvinnors makt och omakt har stått i fokus för mycket av hans forskning. Under sin tid vid Umeå universitet skrev han en bok om homo- och bisexuellas villkor utanför storstäderna under perioden efter andra världskriget, och det är om detta tema som han kommer att tala i sin presentation.

Ripasso – Eric Schneider, sommelier
Erik Schneider är en av personerna bakom vinbaren L’Enoteca´ i Malmö. Han är en passionerad sommelier och utnämndes precis till årets sommelier på Restauranggalan i Stockholm. På Malmö Live kommer Erik att berätta allt du behöver veta om ripasso-viner.

I huvudet på en mellonörd – Sara Andersson, Melodifestivalklubben
Möt Sara, en äkta mellonörd!”Här är jag, not a sinner nor a saint, men galet glad i schalger, och tänkte förklara lite för världen utanför vad som drev mig till att bli en maskot i Istanbul, hur jag hamnade bakom scenen på Eurovision i Malmö och hur härligt det är att få dansa med medlemmarna i Sveriges roligaste klubb!”

Glamour i rabatten- perennernas primadonnor! – Mona Wembling, landskapsarkitekt
Mona jobbar brett men perenner och har kommit att hamna mer och mer i fokus i de projekt hon arbetar med, vare sig hon formger trädgårdar, kyrkogårdar eller andra offentliga rum och planteringar. Dessutom hinner hon med att undervisa, skriva artiklar och böcker. Mona har bland annat utformat jubileumsträdgården i Sofiero slottspark och järnvägsparken i Trelleborg.

Karaoke med Babuschka, Kanalscenen kl 18.00-20.00 och kl 21.30-22.30
Babushka, 2010-talets karaokevärdinna, berättar som det är – inga krusiduller! Tondöv men självutnämnd sångerska. Hon är brutalt ärlig, smått galen och har en absolut skamlös humor. Räkna med uttalanden som får dig att dra efter andan och kikna av skratt. Babushka är mycket av allt och hon fullkomligt äger scenen hon står på. Denna bombastiska diva far fram som ett yrväder och Babushka är sannerligen ett extravagant original som inte går av för hackor. Upp till bevis – mikrofonen är din! Fri entré.

Björkmans fotobås, Living Room, kl 11.00-22.30
Föreviga festkvällen med dina vänner i vårt fotobås. Du får ett minne med dig hem i form av en gammal hederlig fotoremsa. Fri entré.

Boksignering med Christer, Living Room, kl 18.00-18.20
Passa på att köpa ett signerat exemplar av Christer Björkmans bok Generalen. Fri entré.

Pop-up Salong, konserthusfoajén, kl 12.00-20.00
Visste du att Christer Björkman jobbade som frisör i Borås, back in the days? Kanske är det ytterligare ett skäl att fixa festsminkningen eller få håret stylat.
Fri entré.

Melloverkstad med ÅterSkapa, konserthusfoajén, kl 11.00-16.00
Bygg en färgsprakande scen och skapa egna miniartister. Eller varför inte en mikrofon till dig själv? Passar både stora och små. återSKAPA finns också på plats med sin mobila materialbank - full av spännande spillmaterial av alla möjliga slag. Kom och återanvänd saker som annars bara skulle ha kastats. Fri entré.

Schlageryra med lunchkören, Kubenfoajén, kl. 16.00
Malmö Lives lunchkör värmer upp med schlagerhits och andra favoriter inför eftermiddagens konsert Christers Mellomani. Fri entré.

KONSERTER: Christers Mello Mani kl 16.30-18.00 & kl 20.00-21.30

En härlig show och konsert för dig som älskar schlager. Kärleken är evig! I lördagens konserter med fullfjädrad liveorkester kastar vi oss rakt in i schlagerns unika och underbara värld. Både eftermiddags- och kvällspubliken kan förvänta sig glitter och glamour med en stor blandning av sköna artister – det blir vinnarlåtar, udda pärlor och verkliga hits! Showen bjuder på ett personligt urval av låtar och artister i en härlig röra, och passar såväl schlagernördar och alla andra som älskar eller är nyfikna på denna folkliga och omtyckta genre. Värd är allas vår primadonna Petra Mede – ESC:s och Melodifestivalhistoriens mest hyllade programledarstjärna.

Medverkande:
Petra Mede, konferencier
Edward af Sillén, manusChrister Björkman Sarah Dawn FinerCharlotte PerelliOscar ZiaMagnus CarlssonClaes-Göran HederströmBjörn Ranelid
Brandsta City SläckersAnn-Christine Bärnsten Anne-Lie Rydé
Lizette Pålsson
Shirley Clamp
Ace Wilder
Andreas Johnson
Viktor Nordliden(cello)
Samuli Örnströmer(cello)

Festivalorkestern under ledning av kapellmästare Oscar Johansson:
Paulina Mellkvist
Cosima Lamberth
Julia Ivansson
Mira Palme
Johan Christoffersson


KLUBB:Schlagerdiscoklubben Euphoria!, lörd 11 nov kl 21.30-02.00 (kongressen)
Schlagerdiscoklubb på Malmö Live! Låten som gjorde Malmö till värd för Eurovision Song Contest blir för en kväll klubb på Malmö Live. I High Live (kongressen) laddar vi med DJ:s, dans, mat, drinkar och schlager!
Kvällens DJ:s är: Schlagerprofilerna Ronny & Ken, Mathias Holmgren och Sofie Lood.

Söndag 12 november

Boksignering med Christer, Living Room, kl 14.00-14.30
Passa på att köpa ett signerat exemplar av Christer Björkmans nya bok Generalen. Fri entré.

Mello-Quiz med Melodifestivalklubben, Kanalscenen, kl 13.00-14.00
Mjukstarta dagen med att glänsa med dina mellokunskaper och ha chans att vinna fina priser.
Fri entré.

KONSERT: 1992 – vad hände då? kl 15.00-16.40 (ingen paus)
Niklas Strömstedt och Christer Björkman går igenom livet och tillvaron 1992, och det med en sällan skådad hitparad tolkad av oväntade artister.

9 maj 1992. Eurovisionsfinal i Malmö Isstadion efter Carolas seger i Rom året innan, Sveriges tredje vinst efter ABBA 1974 och Bröderna Herrey 1984. På scenen står en allvarlig Christer Björkman och sjunger med inlevelse om ”…en flicka han går till ibland”, en av de bärande raderna i vinnarlåten ”Imorgon är en annan dag” skriven av Niklas Strömstedt. Med totalt 9 poäng slutade bidraget näst sist, på 22:a plats.

Sist ut i tredagarsfestivalen ”I huvudet på Christer Björkman” möts Niklas Strömstedt och Christer Björkman för att gå igenom livet och tillvaron året 1992. Hur såg samhället ut? Vilken plats hade musiken? Vad var utanförskap? Hur pratade vi om normer och HBTQ-frågor?

- 1992 hade man till exempel inte utan vidare kunnat byta ut flicka till pojke i ”Det finns en flicka jag går till ibland”, säger Christer Björkman. Det är verkligen en annan tid nu.

Medverkande:
Niklas Strömstedt, konferencier
Christer Björkman Patrik Isaksson Albin Gromer Loulou Lamotte
Steso Songs Naomi Wiehe

Festivalorkestern under ledning avkapellmästare Oscar Johansson:
Paulina Mellkvist Cosima Lamberth
Julia Ivansson
Mira Palme
Johan Christoffersson

Mat och dryck under helgen

Restauranger och barer på Clarion Hotel & Congress har öppet som vanligt hela helgen. Dessutom öppnas två till tre extra serveringar med rätter som Bratwurst, Langos och Falafel.

Ripassovin, Christer favorit finns på vinmenyn och man kan också prova på Christers favoritdrinkar.


Om Malmö Live Konserthus

Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I verksamheten ingår Malmö SymfoniOrkester, arrangemang och konsert, mötesplatsen samt kulturpolitiskt program. Med ett nittiotal musiker från olika delar av världen, tillsammans med en utvecklad konsert- och kulturverksamhet är Malmö Live Konserthus en plats att mötas gränsöverskridande genom musiken.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner



Om Malmö Live Konserthus

Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I verksamheten ingår Malmö SymfoniOrkester, arrangemang och konsert, mötesplatsen samt kulturpolitiskt program. Med ett nittiotal musiker från olika delar av världen, tillsammans med en utvecklad konsert- och kulturverksamhet är Malmö Live Konserthus en plats att mötas gränsöverskridande genom musiken.

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats