Gå direkt till innehåll
Foto: Morgan Norman / Retusch: Gerard Baker
Foto: Morgan Norman / Retusch: Gerard Baker

Pressmeddelande -

Klart för Alla kan äta ”skånskt” julbord på Malmö Live

Äntligen kommer den hyllade julshowen ”Alla kan äta julbord” till Malmö! Kvällarna 13, 14 och 15 december gör den ett kort gästspel på Malmö Live. Julbordet anpassas och blir en skånsk variant. Biljetterna släpps den 21 april kl 10, och säljs via Malmö Live Konserthus.

I showen sammanfattar Lotta Lundgren och Erik Haag ”de senaste tusen åren av julbordsarkeologi” i en föreställning som enligt de båda TV-personligheterna är en kombination av guidad julbordsvisning, gruppterapi, föreläsning och underhållning. ”Alla kan äta julbord” sätts i år upp för fjärde gången och är en föreställning som engagerar, generar och underhåller. Gästerna guidas av Lotta Lundgren och Erik Haag genom en gastronomisk resa fylld av historia och måltidskultur.

"Alla kan äta julbord" är ingen julshow i traditionell bemärkelse, det är en julföreställning – en intensivkurs i julbordsätandets sköna konst; en lika underhållande som gastronomisk helhetsupplevelse som sätter samman maten på tallriken med insikter om vad ett julbord är, hur det ska ätas och varför det har en så central plats i vår matkultur och våra liv. Givetvis står Skåne i historiskt fokus på olika sätt.

- De regionala skillnaderna i vår matkultur märks extra tydligt på julbordet som ju representerar den mest traditionella maten vi har. Och det skånska julbordet spelar i en helt egen liga jämfört med resten av landets alla julbord, säger Lotta Lundgren inför skånegästspelet.

Fakta
Datum: 13, 14 och 15 december 2017
Bokning: Biljettsläpp 21 april kl 10:00, malmolive.se
Medverkande: Lotta Lundgren och Erik Haag
Regi: Karin af Klintberg
Producent: Mikael Tillman, Emti/Blixten & Co

För ytterligare information och intervjuförfrågningar:
Anna-Maria Havskogen, Malmö Live Konserthus, tel 0705-69 70 12
Hampus Friedsam, Clarion Hotel & Congress Malmö Live, 040-20 75 19

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Om Malmö Live Konserthus

Malmö Live med Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag till Malmö stad.
Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I verksamheten ingår Malmö SymfoniOrkester, arrangemang och konsert, mötesplatsen samt kulturpolitiskt program.

Med ett nittiotal musiker från olika delar av världen, tillsammans med en utvecklad konsert- och kulturverksamhet är Malmö Live Konserthus en plats att mötas gränsöverskridande genom musiken.

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats