Gå direkt till innehåll
I huvudet på Christer Björkman, Malmö Live Konserthus 10-12 november 2017. Foto: Nille Leander
I huvudet på Christer Björkman, Malmö Live Konserthus 10-12 november 2017. Foto: Nille Leander

Pressmeddelande -

I huvudet på Christer Björkman - hela helgen på Malmö Live 10-12 november

Tre unika sammanhang med en av Sveriges mest omtalade musikpersonligheter. Tre decenniers musik med Christer Björkman och artistvänner från när och fjärran. Tre överraskande kvällar med framträdanden som Christer Björkman aldrig tidigare gjort.


Normbrytande, kunnig och med stor integritet. Folklig, humoristisk och nyfiken. Det är bara några skäl till att Christer Björkman blivit vald till Malmö Live Konserthus huvudperson i den egna festivalen ”I huvudet på…” som startade 2015 med artisten Annika Norlin.

- Christer Björkman är en mångfacetterad person. Att han kan göra show och bra tv är känt för många. Det vi tycker är intressant är hur han medvetet arbetar med inkludering, normer, och förflyttning av dessa. Dessutom blev han riktigt folkkär här i Malmö när vi gjorde Eurovision Song Contest 2013, säger Karin Karlsson, programchef vid Malmö Live Konserthus.

Under helgen 10-12 november fylls hela Malmö Live av Christer Björkmans nyfikna själ och spännande huvud. Det blir allt från klubb, föreläsningar och samtal, till tre unika konsertprogram utvecklade av Christer Björkman, Edward af Sillén, Karin Karlsson och Malmö Live Konserthus programproducenter Anna Modéer Wiking, Helene Gustafsson och Anna Storåkers.

- Om man älskar känslan av att ta sig vatten över huvudet är det här det ultimata projektet att ta sig an. Därför svarade jag ja till utmaningen att göra något som jag inte har kontroll över. Känslan av att tvingas släppa sargen och utsätta mig för saker som utvecklar mig, säger Christer Björkman.

Malmö Live Konserthus vill både visa en fördjupad bild av honom och samtidigt spegla en era som präglat musik- och underhållningssverige under de senaste tre decennierna.

- Jag ska ta med besökarna på en resa som innefattar alla mina intressen, passioner och drömmar.Det blir en salig blandning av musik, trädgård, mat och dryck, HBTQ och utanförskap, säger Christer Björkman.

Hur de tre konsertkvällarna kommer att se ut presenteras nedan, likaså vilka som ska vara värdar tillsammans med Christer. Medverkande gäster (förutom Petra Mede, Niklas Strömstedt, MSO och Christer Björkman) presenteras under våren.

Biljetterna släpps 26 april kl 12.00 via Malmö Live Konserthus http://malmolive.se


Fredag 10 november kl 19:00-21:30 (inkl paus),
Malmö Live Konserthus, stora konsertsalen – med Malmö SymfoniOrkester:

Smärta till hjärta – Christer Björkmans alldeles egna pophistoria
En smäktande vacker, tuff och överraskande konsert som speglar Christer Björkmans högst personliga livslånga musikresa. Malmö SymfoniOrkester, en av landets mest framstående symfoniorkestrar, och några riktigt röststarka stjärnartister står i centrum tillsammans med Christer Björkman.


Lördag 11 november kl 16:30-18:00 (ingen paus)& kl 20:00-21:30 (ingen paus),
Malmö Live Konserthus, stora konsertsalen – med husorkester:

Christers Mello Mani – en helkväll för dig med grav schlagerstörning
Kärleken är evig! På lördagens schlagerkväll med liveband kastar vi oss in i schlagerns unika och underbara värld. Förvänta er glitter och glamour med en stor blandning av sköna artister vi känner och minns. Det blir vinnarlåtar, udda pärlor och verkliga hits!
Värd för kvällen är allas vår primadonna Petra Mede – ESC:s och Melodifestivalhistoriens mest hyllade programledarstjärna. Kvällen bjuder på ett personligt urval av låtar och artister i en härlig röra, i en show för schlagernördar och alla andra som älskar eller är nyfikna på denna folkliga och omtyckta genre. Medverkar förutom Petra och Christer gör en parad av artister ur den svenska schlagereliten.


Lördag 11 november kl 20:00-03:00,
Malmö Live Konserthus, Clarion Hotel & Congress: Festvåning/kongressen och Kuben:

Klubb Euphoria!
Låten som gjorde Malmö till värd för ESC blir för en kväll klubb på Malmö Live, och det i den stora kongressen.
DJ:s, dans, mat, drinkar och schlager!
 

Söndag 12 november, kl 15:00-16:10,
Malmö Live Konserthus, stora konsertsalen:

1992 – vad hände då?
Föreställningen är ett personligt samtal om livet, mellan Christer Björkman och musikern och programledaren
Niklas Strömstedt. Utgångspunkten är 1992 – året då Christer Björkman vann Melodifestivalen i Malmö med låten ”Imorgon är en annan dag” skriven av Niklas Strömstedt. Livemusik med husband och spännande artisterfrån Malmö framför de mest populära svenska låtarna från året.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner



Om Malmö Live Konserthus

Malmö Live med Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I verksamheten ingår Malmö SymfoniOrkester, arrangemang och konsert, mötesplatsen samt kulturpolitiskt program. Med ett nittiotal musiker från olika delar av världen, tillsammans med en utvecklad konsert- och kulturverksamhet är Malmö Live Konserthus en plats att mötas gränsöverskridande genom musiken.

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats