Gå direkt till innehåll
​Cherrie först ut i ny konsertlokal när BORN. TOUR kommer till Malmö Live

Pressmeddelande -

​Cherrie först ut i ny konsertlokal när BORN. TOUR kommer till Malmö Live

Lördag den 1 december kommer firade RnB-sångerskan Cherrie till Malmö Live med turnén BORN. TOUR. Konserten blir den första som Malmö Live Konserthus arrangerar i Kongressen, en större lokal med kapacitet för 1500 stående åskådare.

Cherrie har gett RnB-världen ny frisk luft, både här hemma i Sverige och utomlands, med låtar som bl.a. ”Aldrig igen (må så där)” ft. Stormzy och ”163 För Evigt” ft. Z.E. Den 15 juni släpper Cherrie sitt andra album "Araweelo", uppföljaren till det kritikerhyllade och flerfaldigt prisade debutalbumet "Sherihan" som kom 2016. Cherrie är även aktuell i SVT-serien Cherrie - Ut ur mörkret" (https://www.svtplay.se/cherrie--ut-ur-morkret).

Kreativa kollektivet Trans94 som är medarrangörer, beskriver turnen i ett gemensamt uttalande:

Planetariska rörelser, födelsen, maneter och molekyler, liv, stormande hav, död. Det här är idéer. Men de är också riskabla, förvirrande, vackra ideér. Är de darwinistiska eller kreationistiska?

BORN.LIFE.DEATH är en konsertupplevelse med stor ambition och djup ödmjukhet, och försöker inget mindre än att omfatta all existens och se den genom en prisma av några få oändliga liv.

Vi är i ett land där livet strömmar in och ut genom öppna fönster. Det finns en aktivism som upprätthåller födelse, en gemenskap som utstrålar liv och ett patriarkat som luktar död. På det finns det brådskande otaliga frågor om meningen med sakerna.

BORN.LIFE.DEATH är ett porträtt av vardagen, inspirerat av mänsklighetens minnen och är avgränsad av tre oändligheter, en av födelsen, en av livet och den tredje av döden.

Denna process leder till vår nuvarande ögonblick, och till oss alla. Vi skapades i stormen och över otaliga miljoner molekyler bildades du, vi, jag.

Cherrie-konserten presenteras av Malmö Live Konserthus tillsammans med Trans94 och bokningsbolaget Appelgren/Friedner. Biljetterna till "BORN. TOUR." släpps onsdag den 30 maj kl. 12.00 på malmolive.se, och kan även köpas på Malmö Lives biljettcenter vid sedvanliga öppettider.

CHERRIE – BORN. TOUR.
NÄR: Lördag 1 december.
VAR: Kongressen, Malmö Live Konserthus
BILJETTER: Biljettsläpp 30 maj kl 12.00 på malmolive.se samt Malmö Live Konserthus biljettcenter vid sedvanliga öppettider.
PRIS: 495 KR

Ämnen

Regioner



Om Malmö Live Konserthus

Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I Malmö Lives verksamhet ingår Malmö SymfoniOrkester, arrangemang och konsert, mötesplatsen och ett kulturpolitiskt program. Med ett nittiotal musiker från olika delar av världen, tillsammans med en utvecklad konsert- och kulturverksamhet är Malmö Live Konserthus en plats att mötas gränsöverskridande genom musiken.

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats