Gå direkt till innehåll
Världspremiär för musiken från spelsuccén The Division i konserten Joystick 8.0 på Malmö Live

Pressmeddelande -

Världspremiär för musiken från spelsuccén The Division i konserten Joystick 8.0 på Malmö Live

Den 21 och 22 april framför Malmö SymfoniOrkester, MSO, konserten Joystick 8.0 där det blir världspremiär för temat från nya succéspelet The Division. Det blir även musik från spel som Final Fantasy VII och Fallout 4. Dessutom blir det Cosplaytävling, retrospel-loppis och en mängd andra aktiviteter före och efter konserterna.

Repertoaren i Joystick 8.0 är spelmusik och höjdpunkten i konserten blir världspremiären för temat från The Division. Spelet har utvecklats av studion Massive i Malmö och blev snabbt en publik och kommersiell framgång när det släpptes i början av mars. Stycket har skrivits av kompositören Ola Strandh.

– Som tvättäkta skåning har MSO alltid legat mig varmt om hjärtat. Det känns helt fantastiskt att de nu ska framföra ett stycke som jag skrivit. Stycket innehåller ett antal teman som är lite mer frekventa i spelet. Musiken är i sitt originalutförande fokuserad kring analoga synthar och trummaskiner. Den eminenta Karl-Johan Ankarblom har gjort ett stort jobb med att översätta musiken till något som passar en orkester, säger Ola Strandh.

Sedan starten 2006 har Joystick varit en av de mest uppskattade och välbesökta konserterna hos Malmö SymfoniOrkester. MSO har framfört musik från storsäljande spel som Tomb Raider, Assassin’s Creed och Bioshock men även låtar från spelplattformar som Amiga och den första Playstationkonsollen.

Nu gör Joystick entré på Malmö Live med den åttonde upplagan av konsertformatet. Musiken denna gång är hämtad från klassiska spel som Final Fantasy VII och Alan Wake och nya spel som Fallout 4. Den brittiska dirigenten Charles Hazlewood har varit med under föregående år. Han ser fram emot att tillsammans med MSO guida publiken in i spelmusikens värld.

– Det som är häftigt med Joystickkonserterna är att kunna välkomna en ny publik till konserthuset som vanligtvis inte brukar komma hit. De kommer att få höra en symfoniorkester framföra en del av den spelmusik som de älskar, men de får också vara med på ett äventyr som visar dem var spelmusiken kommer ifrån, säger Charles Hazlewood.

– Hur hänger Stravinskij ihop med Assassin’s Creed? Vilket samband har Debussy eller Wagner till Uncharted eller Final Fantasy? Kom hit och hör själva! Vi kan lova publiken en galen kväll, säger Charles Hazlewood.

I samband med Joystick 8.0 kommer en mängd andra aktiviteter att äga rum på Malmö Live. Programmet innehåller allt från retrospel-loppis, utställningar och spelmelodikryss tillsammans med spelkollektivet Geeky Gals. På kanalscenen visas dokumentären Logga ut för fan (GTFO) och i Kuben finns möjlighet att spela Rock Band på scen. Det blir även Cosplaytävling under dagen och kvällen (anmälan görs här).

Notera att spelmelodikrysset med Geeky Gals, dokumentären Logga ut för fan och Cosplaytävlingen inte ingår i programmet före och efter Joystick 8.0-konserten den 21 april.

Mer info om Joystick 8.0 den 21 april, repertoaren och biljetter, här.

Mer info om Joystick 8.0 den 22 april, repertoaren och biljetter, här

Fakta

Vad: Joystick 8.0
Var: Konsertsalen, Malmö Live
När: Den 21 och 22 april, kl 19.00
Programmet med kringaktiviteter äger rum i Kuben, vid Kanalscenen och i foajéerna på Malmö Live.

Kontakt

Helene Gustafsson, programproducent, Malmö Live, 0723-25 67 06, helene.gustafsson@malmolive.se

Adrian Hörnquist, kommunikatör, Malmö Live, 0708-30 63 06, adrian.hornquist@malmolive.se

Ämnen

Kategorier

Regioner



Om Malmö Live Konserthus

På Malmös bästa läge öppnade Malmö Live den 2 maj 2015 - stadens nya mötesplats med konserthus, kongressanläggning och hotell, där musiken är navet. Malmö Live Konserthus är verksamheten i det nya konserthuset med uppdrag att ytterligare profilera Malmö som musikstad och göra Malmö Live till ett offentligt rum och en mötesplats med angelägna, underhållande och tankeväckande program. I Malmö Live Konserthus ingår även Malmö SymfoniOrkester. Program finns på malmolive.se

Den 28-30 augusti 2015 öppnade konsertsalarna för publik och den första konsertsäsongen inleddes med en stor premiärhelg.

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats