Gå direkt till innehåll
T.f. VD Simon Törnqvist går till Arméns Musikkår

Pressmeddelande -

T.f. VD Simon Törnqvist går till Arméns Musikkår

Efter avslutat tillförordnande som VD lämnar Simon Törnqvist Malmö Live Konserthus för att påbörja en ny tjänst som ställföreträdande kårchef för Arméns Musikkår. Som tidigare aviserat tillträder Erik Mikael Karlsson som VD & Konserthuschef den 1 mars 2024.

Simon Törnqvist har varit tillförordnad VD för Malmö Live sedan 27 februari 2023, med ett uppdrag från styrelsen att skapa en långsiktigt hållbar ekonomisk situation, och att ena verksamheten efter en turbulent tid. Innan han av styrelsen utsågs som tillförordnad VD var han produktionschef på Malmö Live.

Simon Törnqvist har enligt styrelsens uppdrag deltagit aktivt i rekryteringen av en ny permanent VD, i en process som resulterade i den sedan tidigare kommunicerade rekryteringen av Erik Mikael Karlsson. Under sitt tillförordnande har han i samförstånd med styrelsen förberett organisationen för Erik Mikael Karlssons tillträde och nya roll som konstnärlig ledare för konserthuset.

Simon Törnqvist lämnar Malmö Live för att påbörja en ny tjänst som ställföreträdande kårchef för Arméns Musikkår i Stockholm.

- Mest kommer jag att sakna samarbetet med Malmö SymfoniOrkester och det privilegium det innebär att ha daglig kontakt med en av norra Europas bästa symfoniorkestrar. Att lämna Malmö Live har varit ett svårt beslut att fatta, men jag ser fram emot att kunna tillbringa mer tid med min familj i Stockholm, mitt nya uppdrag vid Arméns Musikkår och deras viktiga roll i Försvarsmakten samt vid Sveriges statsceremonier.

- Jag är stolt över att ha fått styrelsens förtroende att leda Malmö Live Konserthus under ett drygt år, och över att jag fått vara med och rekrytera vår näste VD, Erik Mikael Karlsson. Jag riktar ett tack till honom för alla fina samtal vi haft, och är trygg i att Malmö Live kommer att vara i goda händer med Erik Mikael vid rodret framöver, säger Simon Törnqvist, t.f. VD.

    Simon Törnqvist har accepterat att stanna kvar till dess att Erik Mikael Karlsson tillträder som VD, för att säkerställa en ordnad och smidig process. Övergången mellan Simon Törnqvists tillförordnande och Erik Mikael Karlssons tillträde som ny VD sker därför oförändrat och enligt sedan tidigare bestämd plan. Simon Törnqvists sista dag på Malmö Live blir den 29 februari 2024, och Erik Mikael Karlsson påbörjar sin roll som ny VD den 1 mars 2024.

    - Simon har tagit sig an uppdraget som t.f. VD med stort engagemang och ansvar för hela verksamheten i Europas finaste konserthus! Att han nu kommer lämna för nya utmaningar med Arméns Musikkår är ett erkännande av den ledarstil och goda kompetens han besitter.

      Jag är glad över att Simon stannar perioden ut och överlämnar ett fint Malmö Live till Erik Mikael. Det har varit en glädje att som styrelseordförande jobba tillsammans med Simon, säger Birgit Hansson, styrelseordförande.

      Om Erik Mikael Karlsson

      Erik Mikael Karlsson är i dagsläget VD för Norrlandsoperan. I augusti 2023 tillkännagav Malmö Live att han utsetts till konserthusets nya VD, efter en omfattande rekryteringsprocess. Han tillträder som VD och konserthuschef för Malmö Live & Malmö SymfoniOrkester den 1 mars 2024.

      Ämnen

      Kategorier

      Regioner


      Om Malmö Live Konserthus
      Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med omkring 800 konserter och arrangemang om året på flera olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.   Läs mer på malmolive.se

      Kontakter

      Line Breuning

      Line Breuning

      Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
      Lisa Karinsdotter Pålsson

      Lisa Karinsdotter Pålsson

      Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
      Vanessa Edqvist

      Vanessa Edqvist

      Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
      Sofia Alsterhag

      Sofia Alsterhag

      Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats