Gå direkt till innehåll
Succéföreställningen Monstrets tid kommer till Malmö Live Konserthus

Pressmeddelande -

Succéföreställningen Monstrets tid kommer till Malmö Live Konserthus

Monstrets tid är en nyskriven humorföreställning av och med Olof Wretling, Mattias Fransson och Sven Björklund från Klungan och Mammas nya kille. Föreställningen har blivit en succé med 28 slutsålda föreställningar på Kulturhuset Stadsteatern och strålande recensioner. Den 9 november framförs Monstrets tid på Malmö Live Konserthus.

Monster finns överallt. Bakom fasaderna och i mörkret. I en samtid präglad av hot och ovisshet tycks monstren lura överallt. Här möter vi en välmenande pannkaks-stekande farfar som råkar skalpera sig själv med kökshandduken. Sen har vi ansiktsmålningen som spårar ur och blir till ett monster när allt hen ville var att se ut som en liten, vacker fjäril. Och så han som får besök av en jättelik monster-arm som kommer in genom sovrumsfönstret och smackar ut hela väggen, klipper sönder sängen, lyfter ut badrummet och plattar till maken så han fastnar i monsterhanden. Aldrig tidigare har så många monster samlats under samma tak.

– För oss är det spännande att dra monstren till avgrundens brant och trycka dem allra längst ut. Rädslan och skrattet ligger ganska nära varandra. Monstren är både obehagliga, löjliga och roliga, säger Olof Wretling om föreställningen.

Alla monsterfrågor flätas samman i en vild ström av associationer, berättelser och karaktärer. Sakta men säkert bänds alla begrepp upp, rädslor, skräck och skratt blir ett, och plötsligt är vi där, i monstrets tid. Eller var vi där redan innan?

Anna Storåkers, programproducent på Malmö Live Konserthus, är glad att föreställningen kan nå en ny och annorlunda publik när den framförs i konsertsalen i höst:

– Olof Wretling, Mattias Fransson och Sven Björklund är några av landets skarpaste samtidsbetraktare och allt de rör vid lyckas skapa både flams och mörker i en märkligt underbar harmoni. Att de nu kommer tillsammans i Ada Bergers famn känns som att det inte kan bli mycket bättre. Vi ser fram emot en scenkonstupplevelse att minnas en lång, lång tid på Malmö Live.

Monstrets tid fick lysande recensioner och spelade för utsålda hus på Kulturhuset Stadsteatern. För regin står Ada Berger som tidigare varit konstnärlig ledare för bland annat Unga Teatern på Malmö Stadsteater och som 2023 tilldelades Svenska Akademiens teaterpris.

– Jag upplever att humor ligger steget före intellektet. Den humor jag gillar bäst kombinerar igenkänning och aha-upplevelse. Som att se något formuleras för första gången och ändå känna igen det. En förlösande känsla, säger Ada Berger.


"Klungan är och förblir de i särklass bästa" SvD
"Sällan jag haft så roligt på teatern" Aftonbladet
"... mästerligt ..." DN

"Och det är alldeles, alldeles underbart." SvD
"Monstrets tid är storartad, svidande humor på avgrundens rand." DN
"Det är väldigt roligt" Expressen


Monstrets tid
Datum:
9 november kl 16 och kl 19
Plats:
Konsertsalen, Malmö Live Konserthus
Biljetterna till Monstrets tid släpps 1 februari kl 10 här

En produktion i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med omkring 800 konserter och arrangemang om året på flera olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.   Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats