Gå direkt till innehåll
SKUSO - Unik möjlighet för unga musiker att utvecklas

Pressmeddelande -

SKUSO - Unik möjlighet för unga musiker att utvecklas

Skånes Ungdomssymfoniorkester (SKUSO) är en regional symfoniorkester som består av ungdomar i åldrarna 12-16 år. De unga musikerna har rekryterats från Skånes alla kulturskolor. Efter en intensiv sportlovsvecka fylld av repetitioner på Malmö Live Konserthus, där instruktörer ur Malmö SymfoniOrkester samt lärare från Skånes kulturskolor leder och inspirerar ungdomarna, är det dags att avsluta med konsert!

SKUSO är en enastående chans för unga musiker att ingå i ett större orkestersammanhang och uppleva hur deras instrument kan samspela och låta tillsammans med andra musiker i en stor konsertsal. Repetitionsveckan ger också en möjlighet att bygga nya vänskapsband och umgås med likasinnade unga musiker. Ungdomssymfoniorkestern är ett sätt att motivera de ungas musicerande och projektet syftar till att ge inspiration till att ta ett kliv till nästa musikaliska utvecklingsnivå.

I år har SKUSO nittio medlemmar i orkestern som kommer från 21 olika kulturskolor i Skåne. Nytt för i år är att projektet även adderas en kör på ca 40 unga under ledning av Sara Sandström Korp. SKUSO drivs i ett samarbete mellan Regionala kulturskolan Skåne, Malmö Symfoniorkester och Malmö Live Konserthus. Symfoniorkestern kommer i år att dirigeras av Marjolein Vermeeren och repertoaren består av klassiskt, musikal och filmmusik.

Missa inte chansen att uppleva kommande unga musiktalanger från hela Skåne. Konserten äger rum den 24 februari kl 19 på Malmö Live Konserthus. Biljetter bokas på malmolive.se.

SKUSO möjliggörs med bidrag och ekonomiskt stöd från bland annat Swedbank och Sparbanken Skåne genom sina ägarstiftelser Skåne, Finn, Färs och Frosta och 1826, Elly Berggrens stiftelse, Stiftelsen Gripen samt Kulturrådet och Musik i Syd.

Frågor om SKUSO besvaras av:

Koordinator: Karin Lindsten Brodin, karin.lindstenbrodin@lund.se

Programproducent Barn & Unga: Karin Holmström, karin.holmstrom@malmolive.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med omkring 800 konserter och arrangemang om året på flera olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.   Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42