Gå direkt till innehåll
 Sarah Klang, Sofia Karlsson, Christian Kjellvander och MSO  i Joni Mitchell-hyllning på Malmö Live

Pressmeddelande -

Sarah Klang, Sofia Karlsson, Christian Kjellvander och MSO i Joni Mitchell-hyllning på Malmö Live

Den 10-11 februari tillägnas Joni Mitchell en storslagen konsertsatsning på Malmö Live. Sarah Klang, Sofia Karlsson och Christian Kjellvander, några av Sveriges mest spännande röster, intar konserthuset och gör tillsammans med Malmö SymfoniOrkester en tolkning av legendarens musik. Arrangör och konstnärligt ansvarig för konserten Blue and beyond är den meriterade Martin Schaub. Biljetterna släpps på tisdag 27 september kl. 12:00.

- När arrangören Martin Schaub kontaktade mig och ville göra en helkväll kring Mitchells ikoniska album Blue blev jag intresserad direkt. Dels är musiken i sig ikonisk, dels är den lockande att göra symfoniska arrangemang av, säger Malmö Lives Karin Karlsson, programchef för musik, kultur och mötesplats, och tillägger:

Något år tidigare hade jag upplevt Schaubs symfoniska konsert med tolkningar av artisten Kate Bush, och visste därför att hans förmåga att skapa förtrollande arrangemang och helhetsupplevelser var grym. Därför ska det nu bli riktigt spännande att höra Schaubs, solisternas och MSO:s version av Joni Mitchells musik.

Joni Mitchells musik är stilbildande för en hel generation och hon beskrivs av många som en av de största låtskrivarna någonsin. Hennes poetiska sångtexter belyser såväl samhälleliga och miljömässiga frågor som privata känslor av romantisk längtan, glädje och gäckade förhoppningar. Det ikoniska albumet Blue från 1971 har rankats som ett av tidernas bästa album av musikmagasinet Rolling Stone. Nu är Blue en av inspirationskällorna till konserten Blue and beyond på Malmö Live.

De grammisnominerade- respektive belönade artisterna Christian Kjellvander, Sarah Klang och Sofia Karlsson kan med sina säregna uttryck och musikaliska konstnärskap beröra som få andra. Nu ser de fram emot att sprida Mitchells musik vidare och dela scen med en stor symfoniorkester.

- Joni Mitchell är så fantastiskt egensinnig som artist... jag kan inte komma på någon större musikalisk konstnär i modern tid. Det ska bli vansinnigt roligt att få gå in i hennes värld en stund, säger Christian Kjellvander inför konserten.

Musiken i konserten Blue and beyond arrangeras av Martin Schaub, en av Sveriges mest eftertraktade orkesterarrangörer idag. På meritlistan finns samarbeten med de flesta av Sveriges symfoniorkestrar samt artister som Laleh, Timbuktu, Benny Andersson, Miriam Bryant, Veronica Maggio, Miss Li, Sarah Klang med flera andra. Martin är också medlem i bandet West of Eden samt kapellmästare för Timo Räisänen.

Vad: Joni Mitchell – Blue and beyond
När: 10-11 februari 2023
Var: Konsertsalen, Malmö Live Konserthus
Biljetter: Från tisdag 27 september kl. 12:00 på
http://malmolive.se

KORT OM:

Joni Mitchell
När kanadensiskan Joni Mitchell startade sin musikaliska resa på 60-talet stod hon för ett högst särpräglat sound. Året var 1968 när Joni släppte debutskivan “Song to a Seagull”. Resten står skrivet i musikhistorien där Joni har en helt unik roll med sina känslosamma texter och vackra melodier. Som en av musikhistoriens starkaste låtskrivare, sångare, musiker och textförfattare är hon en förebild för många.

Sofia Karlsson
Efter genombrottet med albumet ”Svarta Ballader” 2005 har Sofia Karlsson med sin unika röst och egensinniga musik turnerat Sverige runt. Albumet sålde 100 000 exemplar, och sedan dess har Sofia Karlsson tagit emot fyra Grammis, ett flertal andra priser och genomfört otaliga hyllade liveframträdanden.

Sarah Klang
Den Grammis-belönade debuten ”Love In The Milky Way” och uppföljaren ”Creamy Blue” etablerade Sarah Klang bland våra allra största röster – älskad av både landets mest svårflörtade musikkritiker och fans över hela världen. Framburen på en av landets mäktigaste röster ger hon oss sin alldeles egna sammanflätning av pop och americana, med obotlig hjärtesorg och klassiska kärlekslåtar som utgångspunkt.

Christian Kjellvander
I flera år har Christian Kjellvander varit en av våra främsta inhemska förvaltare av americana- och singersongwriter-traditionen, som soloartist eller i tidigare konstellationer som Loosegoats och Songs of Soil. Han har alltmer rört sig mot en såväl friare som mörkare sorts rock som bygger mindre på konventionella låtstrukturer och hellre utforskar olika stämningslandskap. Det togs till sin spets 2020 i Tonbruket-samarbetet Doom Country som möttes av jublande kritiker och som fick Nöjesguiden att utbrista ”ett sant mästerverk”.

Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) är en av Sveriges ledande symfoniorkestrar med hög internationell nivå och en bred klassisk orkesterrepertoar men även en stark förankring i nutida repertoar med beställningsverk av vår tids ledande tonsättare.

Ämnen

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med omkring 800 konserter och arrangemang om året på flera olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.   Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Karin Karlsson

Karin Karlsson

Programchef Musik, kultur & mötesplats