Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan Malmö SymfoniOrkesters säsong 2023-24

Pressmeddelande -

Pressinbjudan Malmö SymfoniOrkesters säsong 2023-24

Malmö SymfoniOrkester släpper en ny säsong med fokus på det nordiska, tradition och vision, 2023/24 blir en säsong av kontraster, från ”Jordens sång” till ”Planeterna”.

Kommande säsong innehåller flera guldkorn, där orkestern bland annat sätter ljuset på en skånsk jubilar – kompositören Daniel Börtz. Det kommer besök från både välkända och nya dirigenter och solister: Gemma New, en ung Nyazeeländsk dirigent, kommer dirigera säsongsöppningen med bland annat Eldfågeln på programmet. Det är återbesök av den franske dirigenten Fabien Gabel, som hade stor succés med ett Wagner-program förra året – och som grädde på moset kommer världsdirigenten Sir Andrew Davis under våren 2024 och dirigerar Elgars första symfoni.

Ett axplock från säsongens övriga highlights är bland annat Mahlers sångcykel Das Lied von der Erde, Faurés vackra requiem, Beethovens Pianokonsert nr 5 med Roland Pöntinen som solist, Haydn & Pettersons sjunde symfoni – och så kommer Nalle naturligtvis tillbaka med fyra barn- och familjekonserter.

Programmet släpps den 18 april och i samband med detta erbjuder vi intervjuer med MSOs programchef Andreas Hanson.

”När jag lagt den kommande säsongen för MSO så har jag valt att fokusera på nordiska kompositörer, solister och dirigenter. Ibland riskerar vi att bli hemmablinda inför vår allra närmsta repertoar och jag vill därför ta publiken på en upptäcktsfärd bland det som ligger alldeles nära”, berättar Andreas Hanson.

Andreas Hanson finns tillgänglig för intervjuer den 14 och 20 april.
Det går bra att boka in honom under dessa tider:

Fredag den 14 april: kl 10:00-13:00
Torsdag den 20 april: kl 9:30-11:30
Plats: Malmö Live Konserthus eller via länk

För bokning av intervju, kontakta Line Breuning,
line.breuning@malmolive.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med omkring 800 konserter och arrangemang om året på flera olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.   Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77