Gå direkt till innehåll
Jakob Hellman (bilden) och Eggstone spelar med Malmö SymfoniOrkester på Malmö Live den 4 mars 2017. Foto: Martin Lindeborg
Jakob Hellman (bilden) och Eggstone spelar med Malmö SymfoniOrkester på Malmö Live den 4 mars 2017. Foto: Martin Lindeborg

Pressmeddelande -

Popikonerna Jakob Hellman och Eggstone spelar med Malmö SymfoniOrkester

Vad händer när svensk stilbildande 80-90-talspop hamnar i en symfonisk värld? Den 4 mars ges svaret då Jakob Hellman och Eggstone spelar med Malmö SymfoniOrkester under en helafton på Malmö Live. Biljetterna till kvällen släpps i dag på malmolive.se.

Under 90-talet målade de svenskt musiklandskap i starka färger med hittiga melodier och träffsäkra vardagsrealistiska texter. Jakob Hellman och Eggstone kom från två håll men representerade lika mycket ett svenskt genuint popsound. Nu dyker de upp i ett nytt sammanhang. Jakob Hellman, som nyligen kunde ses i SVT:s Moraeus med mera, inleder kvällen och framträder med Malmö SymfoniOrkester i Konsertsalen. Enligt Jakob Hellman blir det inte bara ”Vara vänner” med kontrabas och klarinett utan ett möte på mitten och över hela plan mellan arrangör, orkester och han själv.

– Jag vill gärna förstora upp känslor som en ensam kan hysa till ovardagliga proportioner. Man kommer att kunna skönja ett nattligt tema i de nya sångerna om man vill och en röd tråd av trånande ungdomsförälskelse i de gamla vare sig man vill eller ej.

Helaftonen flyttar sedan till Kuben där Eggstone möter Malmö SymfoniOrkester. Bandet har tidigare flirtat med orkestrala inslag på sina album, ibland enklare och ibland mer storslagna sådana. Nu har de skrivit arrangemang för en mindre version av MSO och beskriver konserten som ”Mer Kurt Weill, mindre Aida”. Repertoaren kommer att innehålla material från Eggstones samtliga album men också nyare låtar.

– Ibland finns det musikskatter alldeles i närheten av en. Genom de här konserterna vill vi lyfta fram en epok, två artister och en studio som finns i vår stad och region och tillsammans förhoppningsvis skapa en unik musikalisk upplevelse, säger Karin Karlsson, programchef på Malmö Live.

Jakob Hellman slog igenom med albumet ”…och stora havet” 1989. Albumet belönades med en grammis i kategorin ”Årets manliga rockartist” året därpå. Efter en tid i rampljuset drog han sig tillbaka från musiken. Under 2000-talet började Jakob Hellman uppträda igen och har gjort såväl turnéer som framträdanden i SVT:s Allsång på Skansen.

Eggstone (Per Sunding, sång, bas, Patrik Bartosch, gitarr, Maurits Carlsson, trummor) släppte tre album under 1990-talet och var ett av de mest profilstarka banden i den svenska indiepopvågen. De utövade stort inflytande genom sin studio Tambourine Studios i Malmö där skivor av bland andra The Cardigans och bob hund spelades in. Under större delen av 2000-talet har Eggstone hållit låg aktivitet. I april 2016 gjorde bandet comeback med låten ”Like So”. Konserten på Malmö Live ser Eggstone som ett startskott till en mer produktiv period med nya utgivningar och turnerande.

Biljetter till konserten Helafton med Jakob Hellman feat. MSO finns

här.


Biljetter till konserten Helafton med Eggstone feat. MSO finns här.

Fakta

Vad: Helafton med Jakob Hellman feat. Malmö SymfoniOrkester, MSO
Var: Konsertsalen, Malmö Live
När: 4 mars, kl 19.00

Vad: Helafton med Eggstone feat. Malmö SymfoniOrkester, MSO
Var: Kuben, Malmö Live
När: 4 mars, kl 21.00

Kontakt

Karin Karlsson, programchef Malmö Live, karin.karlsson@malmolive.se, 0709-34 13 94

Adrian Hörnquist, kommunikatör Malmö Live, adrian.hornquist@malmolive.se, 0708-306306

Liza Berthelsen, presskontakt Border, liza@border.se, 08-4705162

Ämnen

Kategorier

Regioner



Om Malmö Live Konserthus

På Malmös bästa läge öppnade Malmö Live den 2 maj 2015 - stadens nya mötesplats med konserthus, kongressanläggning och hotell, där musiken är navet. Malmö Live Konserthus är verksamheten i det nya konserthuset med uppdrag att ytterligare profilera Malmö som musikstad och göra Malmö Live till ett offentligt rum och en mötesplats med angelägna, underhållande och tankeväckande program. I Malmö Live Konserthus ingår även Malmö SymfoniOrkester. Program finns på malmolive.se

Den 28-30 augusti 2015 öppnade konsertsalarna för publik och den första konsertsäsongen inleddes med en stor premiärhelg.

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats

Relaterat innehåll