Gå direkt till innehåll
Angélique Kidjo ger en exklusiv konsert på Malmö Live den 19 oktober. Foto: Sofia och Mauro
Angélique Kidjo ger en exklusiv konsert på Malmö Live den 19 oktober. Foto: Sofia och Mauro

Pressmeddelande -

Polarprisbelönta världsstjärnan Angélique Kidjo till Malmö Live i höst

Flerfaldigt prisbelönta världsstjärnan Angélique Kidjo, som idag tar emot Polarpriset, kommer till Malmö för en exklusiv konsert. I oktober intar hon Malmö Lives konsertsal tillsammans med Malmö SymfoniOrkester under ledning av Gast Waltzing, som en del av Malmö Folk Festival. Med sin oerhörda musikaliska bredd och samhällsengagemang har Angélique Kidjo berört människor över hela världen.

–Vi har länge velat boka superstjärnan och "Afrikas främsta diva" Angéliqe Kidjo, och det är fantastiskt att vi har lyckats med detta samma år som hon får det prestigefulla Polarpriset, säger Karin Karlsson, programchef på Malmö Live Konserthus.

Angélique Kidjo slog igenom som 20-åring på 1980-talet i hemlandet Benin i Västafrika. Sedan dess har hon har skapat ett eget musikaliskt universum med sin unika stil, där genrer och språk bandas. Stilmässigt rör hon sig eklektiskt mellan bland annat afropop, hip-hop, afrobeat och dancehall.

Sedan debuten har Angélique Kidjo gett ut 16 album, blivit uppmärksammad och hyllad världen över och har mottagit flera prestigefyllda priser. Hon har bland annat tilldelats fem Grammys och är en av 2023 års mottagare av Polarpriset. Angélique Kidjo är inget mindre än en världsstjärna som når ut både brett och stort med en ständigt växande publik. Den 19 oktober ger hon en efterlängtad konsert på Malmö Live.

–Det är inte bara hennes musik, hennes unika sound, utan också hennes samhällsengagemang i freds- och rättvisefrågor som gör Kidjo extra intressant för Malmö Live att visa på vår scen tillsammans med vårt starka konstnärskollektiv Malmö SymfoniOrkester, säger Karin Karlsson, programchef på Malmö Live Konserthus.

Konserten ges som en del av Malmö Folk Festival som arrangeras på en rad olika platser i Malmö den 19-22 oktober 2023. Utöver Angélique Kidjo ger Malmö Live ytterligare två konserter inom ramen för festivalen.

Den 21 oktober kommer en av den samtida jazzens största namn, Avishai Cohen, till Konsertsalen tillsammans med sin trio. Känd för sin elektriska scennärvaro och gränslösa musik skapar han en alldeles egen musikalisk värld fylld av elegans och energi. Den 22 oktober ger den 82-åriga Merit Hemmingson en konsert i Kuben. Med sitt personliga uttryck har hon sedan 60-talet intagit en unik plats i svensk musikhistoria där jazz, grooverock och folkmusiken möts.

Konserter på Malmö Live i samband med Malmö Folk Festival 2023:

19 oktober kl 19: Angélique Kidjo (Konsertsalen). Läs mer om konserten med Angélique Kidjo
21 oktober kl 20: Avishai Cohen Trio (Konsertsalen). Läs mer om konserten med Avishai Cohen Trio
22 oktober kl 17: Merit Hemmingson (Kuben). Läs mer om konserten med Merit Hemmingson

Malmö Folk Festival arrangeras den 19-22 oktober 2023 på en rad olika platser i Malmö. Festivalen startade 2018 och är ett samarbete mellan en lång rad arrangörer, studieförbund, musikhögskola och folkhögskola.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med omkring 800 konserter och arrangemang om året på flera olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.   Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats