Gå direkt till innehåll
Malmö Live Konserthus laddar upp inför Eurovision Song Contest med storslagen konsertsatsning!

Pressmeddelande -

Malmö Live Konserthus laddar upp inför Eurovision Song Contest med storslagen konsertsatsning!

Måns Zelmerlöw, Cornelia Jakobs, Emmelie de Forest och Moto Boy på scen tillsammans med en glittrig Malmö SymfoniOrkester och dirigent Anders Berglund. En kavalkad av musikaliska höjdpunkter från Eurovisions 50-åriga historia. Konsertsatsningen ”Alla älskar Eurovision” blir en oförglömlig kväll som laddar upp inför att Eurovision Song Contest åter kommer till Malmö!

Världen största musiktävling kommer snart till Malmö. För tredje gången får Malmö chansen att vara värd för finalen i maj 2024. Senast var 2013, då Malmö levererade med glans. Som en del i stadens Eurovisionsatsning gör Malmö Live Konserthus och Malmö SymfoniOrkester den unika konserten "Alla älskar Eurovision".

Den 1-2 mars bjuds publiken in till den skimrande konsertsatsningen ”Alla älskar Eurovision” som höjer festpulsen inför den stora finalen. Eftersom det dessutom är 50 år sedan ABBA vann Eurovision i Brighton presenteras en makalös musikalisk sammanfattning från den stora musikfestens historia. ”Alla älskar Eurovision” blir ett storslaget sätt att fira musiken och gemenskapen den skapar. Anna Modéer Wiking, producent, säger så här om konserten:

– Intresset för den här musiken har ökat lavinartat de senaste tio åren. Numera blir många låtar stora hits i världen och hamnar på topplistor. Därför känns det mäktigt och fint att bjuda publiken på denna breda konsert! Med ett spann av spännande röster och tidigare vinnare kan ni lita på att Alla älskar Eurovision kommer leverera hundra procent känsla av fest, glitter och fett ös!

Under kvällen återvänder två stycken Eurovisionvinnare nämligen Måns Zelmerlöw som vann 2015 med låten Hero och danska Emmelie de Forest som vann med låten Only Teardrops när tävlingen var i Malmö senast. Dessutom medverkar Cornelia Jakobs som var Sveriges bidrag i tävlingen 2022. Moto Boy, som är känd för sitt unika sound och egensinniga musik, bidrar med ett spännande inslag i konserten.

"Alla älskar Eurovision" bjuder på olika nedslag från tävlingen genom åren. Allt inramat av Malmö SymfoniOrkester under ledning av dirigent Anders Berglund. I 40 år framfördes bidragen i både Melodifestivalen och Eurovision med levande orkester, och MSO deltog i Eurovision i Malmö 1992.

– Orkestern är tillbaka i Eurovision! Malmö SymfoniOrkester tillsammans med våra fantastiska artister tolkar vinnarlåtar och andra hits genom åren live, som det ska låta - med levande orkester, säger Anders Berglund.

Biljetterna till "Alla älskar Eurovision" släpps idag den 20 november kl 10.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med omkring 800 konserter och arrangemang om året på flera olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.   Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats