Gå direkt till innehåll
Lotta Waldenmark blir ny chefsproducent på Malmö Live Konserthus
Lotta Waldenmark blir ny chefsproducent på Malmö Live Konserthus

Pressmeddelande -

Lotta Waldenmark blir chefsproducent på Malmö Live Konserthus

Lotta Waldenmark blir chefsproducent på Malmö Live Konserthus och kommer att leda den nyinrättade programavdelningen och arbeta nära VD Erik Mikael Karlsson, konserthusets konstnärlige ledare.

Lotta kommer närmast från en tjänst som planeringsansvarig på Sveriges Radio P2 i Stockholm. Hon har en lång och gedigen bakgrund inom musiklivet i Sverige och är utbildad instrumentalpedagog samt har gått musikerutbildningen och interpretationsutbildningen vid Musikhögskolan i Malmö och har dessutom studerat musikvetenskap vid Göteborgs Universitet.

Lotta Waldenmark har under 30 år arbetat på Sveriges Radio i olika roller som programledare och musik- och programproducent för klassisk musik, opera och jazz. Som musikproducent har hon arbetat med de flesta av Sveriges symfoniorkestrar och operahus. Under flera år arbetade hon som musikproducent på Sveriges Radio i Malmö med sändningar och inspelningar med bl a Malmö SymfoniOrkester.

- Vi får i Lotta Waldenmark en chefsproducent med lång erfarenhet, en oerhört gedigen kunskap om producentskap, ett stort nätverk inom det svenska musiklivet samt ett stort hjärta för all typ av musik. Tillsammans med medarbetarna på vår programavdelning kommer Lotta att kunna vässa vårt utbud och vår profil att bli Sveriges mest spännande och internationella konserthus, säger Erik Mikael Karlsson, VD & konserthuschef för Malmö Live Konserthus & Malmö SymfoniOrkester.

De senaste fyra åren har Lotta Waldenmark arbetat som planeringsansvarig för P2:s samtliga genrer; klassisk musik, opera, jazz och folkmusik samt varit arbetsledare för programledare och producenter på avdelningen P2 Konsert & Musikproduktion i Stockholm. Hon har under många år varit Sveriges Radios representant i juryn för tävlingen International Rostrum of Composers som arrangeras av Internationella Musikrådet och europeiska radio- och TV-unionen (EBU). Hon har vid två tillfällen tilldelats det prestigefyllda internationella radio- och TV-priset Prix Italia för sina produktioner av radiokompositionen ”Hittekvinnan” av tonsättaren Paula af Malmborg Ward och bilradiooperan ”Själens rening genom lek och skoj” av tonsättaren Hans Gefors.

- Jag ser verkligen fram emot att få ha Malmö Live Konserthus som arbetsplats. Längtan är stor efter att vara nära musiken, lära känna orkestern och möta konserthusets publik! Jag vill med mina erfarenheter bidra i arbetet med planering och utformning av det rika och varierade musikutbud konserthuset erbjuder. Extra roligt är det att komma in i verksamheten när MSO firar 100 år och bjuder på en härlig jubileumssäsong, säger Lotta Waldenmark, som tillträder tjänsten den 2 september.

Ämnen

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med omkring 800 konserter och arrangemang om året på flera olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.   Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77