Gå direkt till innehåll
I höst kommer legendariska gruppen Inti-Illimani Histórico till Malmö Live Konserthus för en efterlängtad konsert
I höst kommer legendariska gruppen Inti-Illimani Histórico till Malmö Live Konserthus för en efterlängtad konsert

Pressmeddelande -

Legendariska Inti-Illimani Histórico till Malmö Live Konserthus i september

I år är det 50 år sedan militärkuppen i Chile bröt ut. Gruppen Inti-Illimani kom att bli en viktig del av demokratiseringsrörelsen i landet, efter att ha blivit bannlysta av militärjuntan och tvingats i exil. Genom åren har de fortsatt sin kamp och med sin musikaliskt enande kraft har de inspirerat människor världen över. I höst kommer Inti-Illimani Histórico till Malmö Live Konserthus för en efterlängtad konsert.

Inti-Illimani bildades 1967 av en grupp ingenjörsstudenter vid Santiagos Tekniska Universitet i Chile. Gemensamt hade de sitt starka intresse för den latinamerikanska folkmusikens rötter och en förmåga att kombinera folklore med populärmusik. Genom att även ta in sociala aspekter i sina texter blev de snart en av musikrörelsen Nueva Cancións främsta representanter.

Efter statskuppen i Chile 1973 blev Inti-Illimani bannlysta av militärjuntan, och levde i exil i Italien. Efter 15 år återvände gruppen 1988 till Chile och blev en viktig del av demokratiseringsrörelsen, ett åtagande som de förblivit trogna. Gruppen splittrades av olika skäl och blev två: Inti-illimani Histórico och Nuevos Inti-illimani.

Den 26 september bjuder Malmö Live in Inti-Illimani Histórico till en efterlängtad konsert, 50 år efter militärkuppen i Chile. Militärkuppen blev början på en 17 år lång militärdiktatur som innebar fasa och förföljelse av miljontals chilenska familjer. Med Inti-Illimani Históricos musikaliskt enande kraft, som har sammansvetsat och inspirerat inte bara det chilenska folket utan också människor i hela världen, kan vi se fram emot en fantastisk konsertupplevelse.

Konsertfakta Inti-Illimani Histórico
Datum: 26 september
Plats: Kuben, Malmö Live Konserthus
Köp biljetter till Inti-Illimani Histórico här

Konserten genomförs i samarbete med Selam.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med omkring 800 konserter och arrangemang om året på flera olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.   Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats