Gå direkt till innehåll
Hyllning till “The Great American Songbook” på Malmö Live Konserthus i höst

Pressmeddelande -

Hyllning till “The Great American Songbook” på Malmö Live Konserthus i höst

I konsertsatsningen New York, New York hyllas staden där ”The Great American Songbook” föddes. Det blir en nostalgisk tidsresa med hjälp av tidlösa klassiker av bland andra George Gershwin, Cole Porter och Burt Bacharach, framförda av John Lundvik och Frida Öhrn tillsammans med Malmö SymfoniOrkester.

Den 3 och 4 oktober fylls konsertsalen på Malmö Live Konserthus av låtar som storheter som Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Nat King Cole och Billie Holiday sjöng en gång i tiden. Det är musik som genom åren har blivit självklara klassiker och utgör den kanon av sångskatter som ingår i ”The American Songbook”.

Förutom handplockade guldkorn bjuds det under kvällen även på musik från film och musikaler, samt låtar från senare tid som också kvalar in i ”The Great American Songbook”. Låtarna framförs av John Lundvik och Frida Öhrn – två artister som gjort sig kända för sina fantastiska röster. Malmö SymfoniOrkester bjuder på en mäktig inramning till musiken, och orkestern leds kvällen till ära av dirigent Anders Berglund.

John Lundvik är en folkkär artist och låtskrivare som 2019 vann Melodifestivalen, och sedan dess släppt eget material, varit ute på turné och medverkat bland annat i Lets Dance och sommarpratat i P1. Frida Öhrn slog igenom starkt med låten ”Release me” 2007 tillsammans med bandet Oh Laura. I sin musik rör hon sig mellan jazz, country, elektronisk pop, och har varit med i både Melodifestivalen och spelat musikal på Uppsala Stadsteater.

–Vilken lyx att få bjuda på ett antal pärlor ur ”The Great American Songbook” tillsammans med John, Frida och MalmöSymfoniorkester. Inte bara de förväntade Sinatra-låtarna utan även liten modernare tongångar som väl platsar i sammanhanget - The American Songbook fylls ständigt på!, säger dirigent Anders Berglund.

    New York, New York
    Datum: 3 & 4 oktober kl 19
    Plats: Konsertsalen, Malmö Live Konserthus
    Biljetterna till New York, New York släpps 9 april kl 12

    Relaterade länkar

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner


    Om Malmö Live Konserthus
    Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med omkring 800 konserter och arrangemang om året på flera olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.   Läs mer på malmolive.se

    Kontakter

    Sofia Alsterhag

    Sofia Alsterhag

    Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats