Gå direkt till innehåll
Emelie Sandgren Thörn, orkesterchef
Emelie Sandgren Thörn, orkesterchef

Pressmeddelande -

Hon blir ny orkesterchef vid Malmö Live Konserthus och Malmö SymfoniOrkester

Malmö Live Konserthus har rekryterat Emelie Sandgren Thörn som orkesterchef för Malmö SymfoniOrkester. Hon har under senaste halvåret arbetat som tillförordnad orkesterchef för Malmö SymfoniOrkester och är väl förtrogen med konserthuset och symfoniorkestern efter många år som orkester- och produktionskoordinator.

Emelie Sandgren Thörn är utbildad klarinettist vid Musikhögskolan i Malmö, Kongelige Dansk Musikkonservatorium och Boulogne Billancourt Conservatoire i Paris. Vid Lunds universitet har hon även studerat litteraturvetenskap och kulturadministration.

- Det känns väldigt roligt att ha kunnat rekrytera Emelie till rollen som ny orkesterchef för Malmö SymfoniOrkester. Vi får i Emelie en kompetent, trygg och empatisk orkesterchef med en stor kunskap och erfarenhet om huset och om vår symfoniorkester. Jag ser verkligen fram emot att få arbeta tillsammans med Emelie med att stärka MSO:s roll och profil inte bara i staden och regionen utan även nationellt och internationellt, säger Erik Mikael Karlsson, VD & konserthuschef för Malmö Live Konserthus och Malmö SymfoniOrkester.

- Att få skapa bra förutsättningar för en så vital, relevant och högklassig 100 åring som Malmö Symfoniorkester är ren lyx! Som ambassadör för MSO önskar jag såklart att än fler Malmöbor och skåningar hittar till sin ”hemmaorkester”; det finns verkligen något för alla inom den klassiska musiken! säger Emelie Sandgren Thörn

Emelie Sandgren Thörn tillträder tjänsten direkt och ingår i konserthusets ledningsgrupp.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med omkring 800 konserter och arrangemang om året på flera olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.   Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77