Gå direkt till innehåll
Jasmin Khan är en av de tjejer som uppträder på Gipomusics avslutningskonsert på Malmö Live den 10 november. Foto: Irya Gmeyner
Jasmin Khan är en av de tjejer som uppträder på Gipomusics avslutningskonsert på Malmö Live den 10 november. Foto: Irya Gmeyner

Pressmeddelande -

Girl Power Music hyllar Kent på Malmö Live dagen innan bandets egna avskedskonsert på Malmö Arena!

Den 10 november är det dags för Gipomusic (Girl Power Music) att ställa till med konsert där de medverkande tjejerna framför sina egna låtar. Höjdpunkten under kvällen blir Jasmin Khans tolkning av Kent-låten ”Mannen i den vita hatten (16 år senare)”.

Jasmin Khan är uppväxt i Botkyrka utanför Stockholm med rötter i Finland och Bangladesh. Hon är ett stort Kent-fan som följt bandet över hela landet. Nu har hon spelat in en tolkning av sin favoritlåt med Kent, ”Mannen i den vita hatten (16 år senare)”. Låten kommer att framföras för första gången på konserten som är ett avslut på Girl Power Musics projekt som genomförts på Malmö Live under hösten. Detta blir dagen innan Kent spelar på Malmö Arena under sin avskedsturné.

Förutom kvällen på Malmö Live kommer konserten även att ges på Mejeriet i Lund, den 9 november.

Pressvisning

Den 7 november gör Gipomusic ett genrep inför avslutningskonserten. Det finns möjlighet för media att filma och göra intervjuer. På plats finns Irya Gmeyner från Gipomusic och Anna Modéer Wiking, programproducent på Malmö Live.

Datum och tid: 7 november, kl 18.00
Plats: Kuben, Malmö Live
OSA, senast den 4 november till: adrian.hornquist@malmolive.se

Gipomusic är ett samarbete mellan Mejeriet i Lund och Malmö Live. Projektet vill stärka unga tjejers självkänsla och ge dem en språngbräda ut i musiklivet. I höst har två workshops med fokus på artisteri och låtskriveri ägt rum på Malmö Live. Projektet har tidigare genomförts i Botkyrka, Malmö och Lund och tilldelades Lunds Kulturförvaltnings innovationsstipendium 2015. Under träffarna och workshopsen har en återkommande referens varit Kent, vars text och musik har inspirerat deltagarna på olika sätt.

Gipomusic har uppträtt på Malmöfestivalen, Södra Teatern i Stockholm, Mejeriet och på Kulturnatten i Lund. Projektet har resulterat i tre skivor och en dokumentärfilm. Initiativtagare och drivande krafter bakom Gipomusic är Irya Gmeyner, Povel Olsson och Pange Öberg.

Mer info om konserten och biljetter, här.

Lyssna på Jasmin Khans cover av Kents ”Mannen i den vita hatten (16 år senare)”, här.

Mer info om Gipomusic, här.

Fakta

Vad: Gipomusic avslutningskonsert
Var: Kuben, Malmö Live
När: Den 10 november, kl 19.00

Kontakt

Anna Modéer Wiking, programproducent Malmö Live, anna.modeerwiking@malmolive.se, 0706-656803

Adrian Hörnquist, kommunikatör Malmö Live, adrian.hornquist@malmolive.se, 0708 306306

Irya Gmeyner, info@gipomusic.se, 0739-844497

Ämnen

Kategorier

Regioner



Om Malmö Live Konserthus

På Malmös bästa läge öppnade Malmö Live den 2 maj 2015 - stadens nya mötesplats med konserthus, kongressanläggning och hotell, där musiken är navet. Malmö Live Konserthus är verksamheten i det nya konserthuset med uppdrag att ytterligare profilera Malmö som musikstad och göra Malmö Live till ett offentligt rum och en mötesplats med angelägna, underhållande och tankeväckande program. I Malmö Live Konserthus ingår även Malmö SymfoniOrkester. Program finns på malmolive.se

Den 28-30 augusti 2015 öppnade konsertsalarna för publik och den första konsertsäsongen inleddes med en stor premiärhelg.

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats

Relaterat innehåll