Gå direkt till innehåll
Blonde Redhead ger en best of-konsert i Kuben på Malmö Live den 13 mars, 2017. Foto: Pressbild
Blonde Redhead ger en best of-konsert i Kuben på Malmö Live den 13 mars, 2017. Foto: Pressbild

Pressmeddelande -

Exklusiv best of-spelning med Blonde Redhead på Malmö Live

För första gången någonsin gör amerikanska indierockbandet Blonde Redhead en "Best of-turné" där de spelar låtar från hela sin karriär. I Sverige gästar de Malmö för det enda turnéstoppet i landet! Biljetter till konserten släpps den 28 november på malmolive.se.

– Blonde Redhead har alltid varit i framkant i en ständigt föränderlig indiemusikvärld. Att de nu för första gången blickar tillbaka på sin karriär under en och samma kväll känns fantastiskt, både för nya och gamla fans, säger Anna Storåkers, programproducent på Malmö Live.

Blonde Redhead har en egen plats i dagens musikklimat. Bandets signum är den perfekta avvägningen mellan dissonanta gitarrer, ett rått och energiskt sound, som bärs fram av Kazu Makino och hennes förtrollande sångröst. Oavsett om man gillar Mø, The xx eller Sonic Youth gillar man Blonde Redhead. Konserten på Malmö Live kommer att bli ett bra exempel på det.

Bandet uppmärksammades först av Steve Shelley, trummis i Sonic Youth, som även producerade det första självbetitlade albumet som släpptes 1995. Sedan dess har de hunnit med en mängd album där den senaste fullängdaren "Barragán" kom i september 2014. Nyligen släppte man EP:n med det underfundiga namnet "This is the Number of Times I Said I Will and I Didn't". Och i februari nästa år kommer nya EP:n ”3 o’ clock” digitalt och på vinyl.

Blonde Redhead har varit huvudnamn på stora festivaler som Coachella - men denna kväll intar de intima Kuben som lär bli kokande av avantgardistisk poprock när den är som finast.

Biljetter till konserten släpps på måndag den 28 november, klockan 10.

Mer info här.


Fakta

Vad: The Best of Blonde Redhead
Var: Kuben, Malmö Live
När: Den 13 mars, kl 19.30


Kontakt
Anna Storåkers, programproducent, Malmö Live, anna.storakers@malmolive.se, 0733-903 679

Adrian Hörnquist, kommunikatör, Malmö Live, adrian.hornquist@malmolive.se, 0708-306 306

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Malmö Live Konserthus

På Malmös bästa läge öppnade Malmö Live den 2 maj 2015 - stadens nya mötesplats med konserthus, kongressanläggning och hotell, där musiken är navet. Malmö Live Konserthus är verksamheten i det nya konserthuset med uppdrag att ytterligare profilera Malmö som musikstad och göra Malmö Live till ett offentligt rum och en mötesplats med angelägna, underhållande och tankeväckande program. I Malmö Live Konserthus ingår även Malmö SymfoniOrkester. Program finns på malmolive.se

Den 28-30 augusti 2015 öppnade konsertsalarna för publik och den första konsertsäsongen inleddes med en stor premiärhelg.

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats