Gå direkt till innehåll
Den 23 augusti ger Cat Power en konsert på Malmö Live Konserthus.
Den 23 augusti ger Cat Power en konsert på Malmö Live Konserthus.

Pressmeddelande -

Cat Power tolkar Bob Dylan på Malmö Live Konserthus i höst

Den 23 augusti intar Cat Power konsertsalen på Malmö Live med en efterlängtad konsert. Det blir första gången på 16 år som den hyllade amerikanska artisten spelar i Malmö. I konsertsalen återskapar Cat Power Bob Dylans legendariska och mytomspunna konsert från 1966, låt för låt, framförda på hennes alldeles unika sätt. Med sina magiska Dylantolkningar blir detta en absolut höjdpunkt på konsertscenen i höst!

Konserthösten på Malmö Live inleds storslaget med en av vår tids stora amerikanska artister – Cat Power. Fylld av själ och genuin känsla förmedlar Cat Power, eller Chan Marshall som hon egentligen heter, sin musik. Med ett till synes enkelt uttryck – ibland enbart med ett ensamt piano eller gitarr – och sin karaktäristiska, själfulla och drabbande röst har hon vunnit stor framgång.

Efter det stora genombrottet 1998 med det kritikerrosade albumet Moon Pix har hon gett ut mer än tio album och har markerat sin status som högst begåvad singer-songwriter – hyllad av kritiker och älskad av sina fans. Genom åren har hon levererat tidlösa klassiker, oavsett om det är egna kompositioner eller tolkningar av andra musiker.

Med tre cover-album har Cat Power tolkat artister som Lana del Ray, Nina Simone, Rolling Stones och Velvet Underground, alltid med samma varsamma känsla för stil. Varje gång visar hon på en unik förmåga som kompositör och låtskrivare, men också tolkare av andra artisters verk där varken originalets magi eller den egna identiteten går förlorade.

I höstas släpptes Cat Power Sings Dylan: The 1966 Royal Albert Hall Concert, en liveskiva som spelades in på just Royal Albert Hall. Enligt myten och en felaktig märkning på en piratinspelning var det där Bob Dylans konsert framfördes 1966, men i efterhand har det visat sig att det var på Mancester Free Trade Halls scen han stod. Cat Power framför sina magiska Dylantolkningar tillsammans med ett sexmannaband i Malmö Lives vackra konsertsal. Att det dessutom är 16 år sedan hon mötte en publik i Malmö gör det till en av höstens stora spelningar att se fram emot.

–2008 bokade jag Cat Power till Stora scenen i Folkets Park i Malmö. Det är en av de starkaste konsertupplevelser i Malmö jag varit med om, och bland de tusentals i parken var många mycket berörda – Chan Marshall har en nerv som få på scenen, som sprider sig i en publik och får var och en att känna sig viktigast i världen. Det är en ynnest att få nu presentera henne i Malmö Lives fantastiska konsertsal med sina Dylantolkningar, där just Dylan själv spelade under vårt öppningsår. En liten dröm som besannas, säger Anna Storåkers, programproducent på Malmö Live Konserthus.


Konsertfakta - Cat Power Sings Dylan ’66
Datum: 23 augusti kl 20
Plats: Konsertsalen, Malmö Live Konserthus
Biljetterna till Cat Power släpps 26 januari kl 10 här


Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med omkring 800 konserter och arrangemang om året på flera olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.   Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats