Gå direkt till innehåll
Elever ur Skånes Ungdomssymfoniorkester
Elever ur Skånes Ungdomssymfoniorkester

Pressmeddelande -

130 unga musiker spelar och sjunger om fred och kärlek i Skånes Ungdomssymfoniorkester

Skånes Ungdomssymfoniorkester (SKUSO) är en regional symfoniorkester och kör som består av ungdomar i åldrarna 12 till 16 år. De unga musikerna har rekryterats från Skånes alla kulturskolor. Efter en intensiv sportlovsvecka fylld av repetitioner på Malmö Live Konserthus, där instruktörer ur Malmö SymfoniOrkester samt lärare från Skånes kulturskolor leder och inspirerar ungdomarna, är det dags att avsluta med en pampig konsert!

SKUSO är en enastående chans för unga musiker att ingå i ett större orkester- och körsammanhang och uppleva hur deras instrument och röster kan samspela och låta tillsammans med andra musiker i en stor konsertsal. Repetitionsveckan ger också en möjlighet att bygga nya vänskapsband och umgås med likasinnade unga musiker. Ungdomssymfoniorkestern och kören är ett sätt att motivera de ungas musicerande och projektet syftar till att ge inspiration till att ta ett kliv till nästa musikaliska utvecklingsnivå.

Erfarenheten av att sitta i en full symfoniorkester är en fantastisk chans för våra elever och inget vi kan ge dem till vardags, säger Maria Blomqvist som är cellolärare på Höörs kulturskola. Att få mötas och spela tillsammans med yrkesmusiker ger både pepp och starka musikaliska förebilder för ungdomarna.

Årets tema är fred och kärlek, vilket repertoaren speglar genom bland annat stycket ”Vi är blommor” av Georg Riedel och ”Fredsduvan” av Maria Sandell. I år har SKUSO 92 medlemmar i orkestern och 38 medlemmar i kören som kommer från 23 olika kulturskolor i Skåne. SKUSO drivs i ett samarbete mellan Regionala Kulturskolan Skåne, Malmö SymfoniOrkester och Malmö Live Konserthus. Symfoniorkestern kommer i år att dirigeras av Sofia Winiarski och repertoaren består av klassisk-, musikal- och filmmusik. Konferencier är ungdomarna själva och detta gör de med största bravur!

Missa inte chansen att uppleva kommande unga musiktalanger från hela Skåne. Konserten äger rum den 23 februari kl. 19.00 på Malmö Live Konserthus.
Läs mer och boka biljett på malmolive.se.

SKUSO möjliggörs med bidrag och ekonomiskt stöd från bland annat Swedbank och Sparbanken Skåne genom sina ägarstiftelser Skåne, Finn, Färs och Frosta och 1826, Elly Berggrens stiftelse, Stiftelsen Gripen samt Kulturrådet och Musik i Syd.

Frågor om SKUSO besvaras av:
Koordinator: Karin Lindsten Brodin, karin.lindstenbrodin@lund.se
Programproducent Barn & Unga: Annika Winberg, annika.winberg@malmolive.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med omkring 800 konserter och arrangemang om året på flera olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.   Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16