Gå direkt till innehåll
Malmö Lives ungdomsnätverk 040 Live släpper sitt program för hösten och gör en releaseturné i Malmö. Foto: Daris Dedeic
Malmö Lives ungdomsnätverk 040 Live släpper sitt program för hösten och gör en releaseturné i Malmö. Foto: Daris Dedeic

Pressmeddelande -

040 Live slår upp portarna för unga på Malmö Live, turnerar i Malmö och anordnar konsert med Mwuana

I dag släpps ungdomsnätverket 040 Lives höstprogram på Malmö Live där allt från livebandstävling, temakväll om Drake och en finalkonsert med svenska hiphopartisten Mwuana ingår. Programmet kommer även att spridas under en releaseturné i fem av MKB:s bostadsområden i Malmö.

I mars bildade Malmö Live nätverket 040 Live. Det består av 30 ungdomar från Malmö som har i uppdrag att arrangera evenemang med unga artister för målgruppen 16-26 år. Satsningen är ett Ung Kraft-projekt initierat av Region Skåne där målet är att stärka ungas och unga vuxnas delaktighet i Malmö Lives utbud och programsättning.

Under våren har nätverket träffats regelbundet för att lära känna varandra och platsen Malmö Live. Under ledning av koordinatorerna Miriam Riaie och Julia Brandelius har de planerat ett program med tio arrangemang som ska genomföras i höst.

– Vi vill att ungdomar ska känna att de är välkomna på Malmö Live. Det är en plats där alla musikstilar får plats och där vi hoppas att unga hittar något de gillar. Vi vill att så många som möjligt vill joina våra evenemang och återvänder hit till dem. Det är det vi jobbar med – att skapa något som alla kan ta del av, säger Gaiana Frank som är en av ungdomarna i 040 Live.

– Vi är så peppade på höstens program, ungdomarna har gjort ett grymt jobb på kort tid. De har lärt sig allt från att planera, producera och genomföra evenemang. Det har varit en väldigt lärorik termin. Vi har skapat en stark sammanhållning och vi lär skapa ännu starkare band under hösten, säger Miriam Riaie.

Den 15 september startar 040 Lives program med en premiärkväll med musik och uppträdanden. Sedan fortsätter det i oktober med Drake Night - en temakväll om r&b- och hiphopartisten Drake - och tävlingen Battle of the bands där tio band från Malmö uppträder. I november anordnas kvällen Yalla Habibi med fokus på magdans, folkdansen dabke och andra uppträdanden med orientaliskt tema. Samma månad blir det även en show där unga modeskapare visar upp och musiksätter sina kollektioner - Young Designers. Final sker den 15 december då svenska hiphopartisten Mwuana uppträder i Kuben. Mwuana har uppmärksammats för sin unika röst och sina ärliga texter. Under 2015 släppte han en trilogi med EP-skivor som fått fin kritik.

Mer info om premiären den 15 september, här.

Mer info om Drake Night den 7 oktober, här.

Mer info om Battle of Bands den 31 oktober, här

Mer info om Yalla Habibi den 16 november, här

Mer info om Young Designers den 30 november, här.

Biljetter och mer info om avslutningskonserten med Mwuana den 15 december, här.

Inför programstarten kommer 040 Live att tillsammans med bostadsbolaget MKB Fastighets AB genomföra en minibussturné till fem av MKB:s bostadsområden: Lorensborg, Rosengård, Östra Sorgenfri, Kroksbäck och Möllevången. Mellan den 29 augusti och 2 september kommer tio ungdomar från nätverket, två koordinatorer samt artister och workshopsledare åka runt för att sprida programmet, uppträda, hålla workshops och lotta ut biljetter till konserter på Malmö Live. Detta sänds live så att så många som möjligt kan ta del av releaseturnén.

Mer info och tider om releaseturnén här.

Se en trailer till 040 Lives höstprogram här.

Kontakt

Julia Brandelius, ungdomskoordinator Malmö Live, julia.brandelius@malmolive.se, 0707 122363

Adrian Hörnquist, kommunikatör Malmö Live, adrian.hornquist@malmolive.se, 0708-306306

Ämnen

Kategorier

Regioner



Om Malmö Live Konserthus

På Malmös bästa läge öppnade Malmö Live den 2 maj 2015 - stadens nya mötesplats med konserthus, kongressanläggning och hotell, där musiken är navet. Malmö Live Konserthus är verksamheten i det nya konserthuset med uppdrag att ytterligare profilera Malmö som musikstad och göra Malmö Live till ett offentligt rum och en mötesplats med angelägna, underhållande och tankeväckande program. I Malmö Live Konserthus ingår även Malmö SymfoniOrkester. Program finns på malmolive.se

Den 28-30 augusti 2015 öppnade konsertsalarna för publik och den första konsertsäsongen inleddes med en stor premiärhelg.

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats