Gå direkt till innehåll
040 LIVE FEST - slutsålt på Malmö Live!

Pressmeddelande -

040 LIVE FEST - slutsålt på Malmö Live!

040 LIVE FEST som tidigare gick av stapeln under en dag har i år utökats till två dagar – en fredag med tävlingen The Battle of K-POP och lördag som är fullspäckad med liveakter, både lokala och regionala artister. Den efterlängtade festivalen på Malmö Live Konserthus äger rum under kommande helg, den 12-13 maj och är helt slutsåld.

”Vi är glada över att vi lyckats skapa en festival som ungdomar från hela Skåne verkar uppskatta, kulturlivet behöver alltid göra mer för unga” säger Timbe Liveröd, produktionsledare och koordinator för 040 Live. ”Vi är också tacksamma för allt stöd från Malmös föreningsliv som gjort att vi har kunnat nå ut till så många.”

040 LIVE FEST är en unik festival med framför allt up and coming artister och liknar inte något annat i regionen.

Första dagen av festivalen består av The Battle of K-POP, en tävling arrangerad av The Unnie Vibe Academy och 040 Live. Tävlanden från hela Skandinavien har rest hit för att delta och bli bedömda av en internationell jury. Andra dagen är full av live-akter inom pop, rap & drill. På scenen ser vi artisterna Zikai, Seedy, Baby Mala, Mopiano och dessutom får publiken en sneak peek med Oscar Zia där han framför musik från sitt kommande album. Från den malmöitiska musikscenen hittar vi Stella Knutagård och Oscar Stembridge.


”I år är vi extra stolta över att kunna visa upp en så otrolig lineup av artister och att vi dessutom kan erbjuda festivalen gratis. Att en mångfald av unga ska hitta till Malmö Live Konserthus är ett av huvudsyftena med 040 Live.” avslutar Timbe Liveröd.


Fakta:
040 Live är ett samarbete mellan Malmö Live Konserthus och ungdomsorganisationer och föreningar i Malmö och dess kranskommuner. 040 LIVE FEST är en återkommande festival med inriktning på att vara i framkant, erbjuda det populära och att lyfta up and coming artister både lokalt och regionalt. Festivalen är gratis för ungdomar i hela Skåne. Årets festival pågår under 12-13 maj.

Läs mer om 040 LIVE FEST på festivalsidan: https://malmolive.se/040-live-fest

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med omkring 800 konserter och arrangemang om året på flera olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.   Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16