Gå direkt till innehåll
Den kinesiska pianisten Yuja Wang uppträder med London Symphony Orchestra, LSO, på Malmö Live. Foto: Ian Douglas
Den kinesiska pianisten Yuja Wang uppträder med London Symphony Orchestra, LSO, på Malmö Live. Foto: Ian Douglas

Pressmeddelande -

Yuja Wang och London Symphony Orchestra i mästarmöte på Malmö Live

Den kinesiska pianisten Yuja Wang har erövrat konserthus över hela världen med sin bländande teknik och musikaliska blick. Lördag den 10 juni kommer hon till Malmö Live för ett framträdande med välrenommerade London Symphony Orchestra. Biljetter släpps i dag på malmolive.se.

– Jag är glad över att ryktet om vår konsertsal har attraherat en av världens främsta symfoniorkestrar och en av de mest spännande klassiska pianisterna just nu, säger Malmö Lives VD Jesper Larsson.

Yuja Wang började spela piano tidigt och var redan vid 21 års ålder en internationellt etablerad pianist. Hennes framträdanden präglas av en stor scennärvaro och ett naturligt släktskap med repertoaren, oavsett om det handlar om Mozart eller Gershwin. Vid sidan av musiken har hennes intresse för mode (hon har utnämnts till Rolex kulturella ambassadör och ingår i Giorgio Armanis parfymserie ”Si Women’s Circle”) utmanat den klassiska konventionen. Under 2016 och 2017 turnerar Yuja Wang i USA, Asien och Europa med konserter i städer som New York, Peking, Paris, Berlin, Wien och London. På Malmö Live gör hon ett exklusivt framträdande med London Symphony Orchestra, LSO.

Med över 120 konserter per år är LSO en av de främsta symfoniorkestrarna i världen. LSO är resident orchestra i The Barbican i London men har även sin hemvist i Lincoln Center i New York, i Philharmonie de Paris och i Suntory Hall i Tokyo. Orkestern turnerar regelbundet i Asien, Nordamerika och till de större europeiska städerna. Utöver det är LSO en av de mest anlitade orkestrarna för inspelning av symfonisk musik för film och tv. De har bland annat spelat in filmmusiken till Star Wars Episodes, Superman och Harry Potter.

Under ledning av dirigenten Michael Tilson Thomas kommer LSO och Yuja Wang att framföra musik av Johannes Brahms och Pjotr Tjajkovskij. Repertoaren utgörs av J. Brahms, Pianokonsert nr 2, op. 83, Bb-Dur och P. Tjajkovskij, Symfoni nr 6, op. 74, h-moll, Pathétique. Två verk som återspeglar starka känslor, stämningar och mystik.

Mer info om konserten och biljetter här.


Sagt om Yuja Wang

”one of the best young pianists around”, The New York Times

“Hers is a nonchalant, brilliant keyboard virtuosity that would have made both Prokofiev (who was a great pianist) and even the fabled Horowitz jealous.”, Los Angeles Times

Utnämnd till Artist of the Year 2017 av ansedda magasinet Musical America.

Sagt om LSO

”the orchestra that always gives 100 per cent”, Gramophone Magazine


Fakta

Vad: London Symphony Orchestra med Yuja Wang, under ledning av Michael Tilson Thomas
Var: Konsertsalen, Malmö Live
När: 10 juni, kl 19.00


Kontakt

Per Hedberg, programchef Malmö SymfoniOrkester, per.hedberg@malmolive.se

Adrian Hörnquist, kommunikatör, Malmö Live, adrian.hornquist@malmolive.se, 0708-306 306

Ämnen

Kategorier

Regioner



Om Malmö Live Konserthus

På Malmös bästa läge öppnade Malmö Live den 2 maj 2015 - stadens nya mötesplats med konserthus, kongressanläggning och hotell, där musiken är navet. Malmö Live Konserthus är verksamheten i det nya konserthuset med uppdrag att ytterligare profilera Malmö som musikstad och göra Malmö Live till ett offentligt rum och en mötesplats med angelägna, underhållande och tankeväckande program. I Malmö Live Konserthus ingår även Malmö SymfoniOrkester. Program finns på malmolive.se

Den 28-30 augusti 2015 öppnade konsertsalarna för publik och den första konsertsäsongen inleddes med en stor premiärhelg.

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats