Gå direkt till innehåll
Nils Frahm till Malmö Live Konserthus 15 februari 2018
Nils Frahm till Malmö Live Konserthus 15 februari 2018

Pressmeddelande -

Världsturnérande Nils Frahm till Malmö Live

Nu står det klart att Malmö blir ett av stoppen för kritikerrosade Nils Frahm på hans världsturné i början av nästa år. Den 15 februari gästar den unge berlinbaserade musikern, kompositören och musikproducenten Malmö Live Konserthus. Biljetterna släpps imorgon onsdag 21 juni på http://malmolive.se

Nils Frahm är främst känd för att i sina kompositioner kombinera klassisk och elektronisk musik. I mötet mellan två världar som annars tycks vara främmande för varandra finns Nils Frahm. Här skapar pianot och synten en unik men ändå familjär känsla. Det blir nästan som ett språng ut i världen – cinematiskt, matematiskt precist och med ständig närvaro rör sig vemodigheten och nyfikenheten fram genom arrangemangen.

Det är denna okonventionella blandning av något både gammalmodigt och nyskapande - det intima och det storskaliga - som Nils Frahm sedan 2009 lyckats fånga omvärldens öron. Med albumen 7fingers och Felt (2011) satte Frahm sig själv på kartan, men det var framförallt med Spaces (2013) - ett album inspelat live under hans tvååriga turné - som det stora genombrottet kom. Resultatet var en slående återskapelse av hans konserter, där rummet hörs, tidens rörelse framhävs och den mänskliga närvaron skimrar igenom albumet. Musiken, och konstnären, tycks längta, sträcka sig utåt.

Sedan dess har Nils Frahm rört sig på flera planhalvor. Med sin organisation Piano Day skapade han 2015 ett globalt samarbete som lyfte fram pianot som instrument och ägnade sig åt att skapa och fira piano-relaterade projekt runt om i världen. Han har varit i rampljuset av filmscenen: 2015 tilldelades han pris för bästa soundtrack i German Film Prize för musiken i filmen Victoria. År 2016 arbetade han tillsammans med Woodkid på soundtracket till den Robert De Niro-ledda kortfilmen Ellis. Nu pågår förberedelserna inför nästa års världsomspännade turné, ”All Melody”, som i februari 2018 gör nedslag på Malmö Live och i Berwaldhallen i Stockholm.

Vad: Nils Frahm, All Melody
När: Torsdagen den 15 februarikl 2017 kl 19:30
Var: Kuben, Malmö Live Konserthus
Biljetter: http://malmolive.se från 21 juni kl 12.:00

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner



Om Malmö Live Konserthus

 Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I verksamheten ingår Malmö SymfoniOrkester, arrangemang och konsert, mötesplatsen samt kulturpolitiskt program. Med ett nittiotal musiker från olika delar av världen, tillsammans med en utvecklad konsert- och kulturverksamhet är Malmö Live Konserthus en plats att mötas gränsöverskridande genom musiken.

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats