Gå direkt till innehåll
Malmö SymfoniOrkester. Foto: Christiaan Dirksen
Malmö SymfoniOrkester. Foto: Christiaan Dirksen

Pressmeddelande -

Världspremiär inleder Malmö SymfoniOrkesters säsong 2017/2018

Den skånske tonsättaren Tobias Broströms nya verk Stellar Skies, MSO på turné till Schweiz och besök av världsartister som Juan Diego Flórez, Anne Sofie von Otter, Håkan Hardenberger och Academy of St Martin in the Fields. Malmö SymfoniOrkesters kommande säsong innehåller ett rikt smörgåsbord av både internationella och nationella höjdpunkter.

Malmö Live Konserthus är inne på sitt tredje år och Per Hedberg gör sin första säsong som programchef för Malmö SymfoniOrkester, MSO. Hans ambition är att utveckla MSO såväl internationellt som i relationen till publiken i konserthuset.

– Vi ska fördjupa kontakten mellan publik och artister genom både speciella konsertintroduktioner och kammarmusikframträdanden efter konserterna. Då förstärker vi musikupplevelsen ännu mer, säger Per Hedberg.

– MSO ska vara en orkester i världsklass och en ambassadör både regionalt och internationellt. Vi ska också fortsätta vår konstnärliga utveckling genom samarbete med världsartister, regelbundna inspelningar och inte minst genom turnéer utomlands.

I augusti, innan säsongsöppningen den 14 september, medverkar Malmö SymfoniOrkester i Klosters Music Festival i Schweiz. Tillsammans med framstående trumpetsolisten och dirigenten Håkan Hardenberger är MSO inbjudna att inviga festivalen med musik av Haydn och Hummel.

Säsongen på Malmö Live inleds med en världspremiär med lokal förankring. Den skånske tonsättaren Tobias Broström har skrivit verket Stellar Skies. Verket ingår i en serie där Broström hämtar inspiration från himlakroppar, stjärnkonstellationer och andra rymdfenomen. Den 14, 15 och 16 september framför MSO verket i konsertsalen med flöjtsolist Malin Nordlöf, under ledning av dirigent Nathalie Stutzmann.

Konsertåret innehåller även flera Sverigepremiärer. I november ger MSO verket Fringeflower av den unga brittiska musikern och tonsättaren Anna Meredith. Och i april (2018) framförs Fredrik Högbergs violinkonsert med stjärnviolinisten Isabelle van Keulen. Samma månad firas 100-årsjubileet av Leonard Bernstein i två konserter där MSO under ledning av chefsdirigent Marc Soustrot spelar musik av Bernstein, Aaron Copland och Prokofjev.

Flera världsartister gästar under säsongen. Juan Diego Flórez, en av världens mest eftersökta bel canto-tenorer, möter Malmö SymfoniOrkester och bjuder på operapärlor ur bland andra Rossinis Otello och Puccinis La Bohème. Världsberömda kammarorkestern Academy of St Martin in the Fields uppträder inom ramen för festivalen Malmö Chamber Music. Och Grammybelönade världsstjärnan Anne Sofie von Otter framträder i ett varierat program med den gränsöverskridande stråkkvartetten Brooklyn Rider.

Läs hela MSO-programmet för hösten 2017 och våren 2018 här.


Kontakt

Marina Jackler, kommunikatör Malmö SymfoniOrkester, 0723-53 37 88, marina.jackler@malmolive.se

Per Hedberg, programchef Malmö SymfoniOrkester, 0723-50 62 94, per.hedberg@malmolive.se

Ämnen

Kategorier

Regioner



Om Malmö Live Konserthus

Den 1 januari 2015 ombildades det av Malmö stad helägda bolaget Malmö SymfoniOrkester AB till Malmö Live Konserthus AB. Bolaget profilerar konserthuset i Malmö Live och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. Utbudet av aktiviteter och program ska tillsammans med lokalernas tillgänglighet göra Malmö Live till en öppen och attraktiv mötesplats för alla. Med toppmodern teknik och akustik i världsklass arbetar vi med rum och scener som är meriterande att beträda och unika att besöka.Verksamheten vilar på fyra delar, Malmö SymfoniOrkester, Arrangemang, Kulturpolitiskt utbud och Mötesplats. Program finns på malmolive.se

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats