Gå direkt till innehåll
Flying Steps, fyrfaldiga världsmästarna i breakdance i showen Red Bull Flying Bach på Malmö LIve 30 september. Foto: Daniel Mathieu
Flying Steps, fyrfaldiga världsmästarna i breakdance i showen Red Bull Flying Bach på Malmö LIve 30 september. Foto: Daniel Mathieu

Pressmeddelande -

Världsmästarna i breakdance med sensationella "Red Bull Flying Bach" till Malmö i höst

Den som tror att klassisk musik och breakdance inte går ihop får nog tänka om. I september gästas Sverige, med Malmö som första stopp, av den tyska dansgruppen Flying Steps – fyrfaldiga världsmästare i breakdance. Med sin sensationella show Red Bull Flying Bach gör de stor succé världen över. I höst drar de ut på en ny turné som inleds på Malmö Live den 30 september.

Tillsammans med operaregissören Christoph Hagel bevisar Flying Steps att breakdance och klassisk musik är en utmärkt kombination. Föreställningen Flying Bach erbjuder breakdansens hela utbud av popping, locking och hiphopsteg till tonerna av Johann Sebastian Bachs ”Das wohltemperierte Klavier” (”The Well-Tempered Clavier”). Det är en helt unik upplevelse, där finkulturen möter det urbana i en kombination av klassisk musik och elektroniska beats. Med Flying Bach bevisar Flying Steps att breakdance inte bara är en dansform - det är konst.

Under föreställningen följer vi nio dansare och deras lärare när truppen övar inför deras stora dag. Vi får se head spins, power moves, freezes och fantastiska effekter. Vi upplever dispyter, bråk, besvikelser och lycka. Precis som i Bachs musik pendlar det mellan toppar och dalar – tempot, temperamentet och dansstegen förändras hela tiden. Dansarnas lärare straffar dem, och när en mystisk kvinna kommer in i övningssalen når konflikten klimax. Samtida dans möter breakdance, man möter kvinna, lust möter avslag, arrogans möter nyfikenhet.

The Flying Steps bildades i Berlin 1993 och är idag en av världens mest framgångsrika urbana dansgrupper med enastående shower och unika koreografier. Vartan Bassil, konstnärlig ledare och en av grundarna till Flying Steps, menar att inspirationen till Flying Bach kom efter att ha gått på en klassisk konsert
– I liked the idea of replacing a ballerina doing pirouettes on her toes with a breakdancer doing head spins, förklarar han.

2010 fick föreställningen ECHO Klassiks hederspris och sedan dess den hänfört över 500 000 människor i 35 olika länder runt om i världen. I höst kommer den till Sverige för fyra föreställningar i Malmö, Göteborg, Uppsala och Stockholm.

Biljetterna till Malmöföreställningen släpps den 28 maj kl 12:00 på malmolive.se

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Om Malmö Live Konserthus

Malmö Live med Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I verksamheten ingår Malmö SymfoniOrkester, arrangemang och konsert, mötesplatsen samt kulturpolitiskt program. Med ett nittiotal musiker från olika delar av världen, tillsammans med en utvecklad konsert- och kulturverksamhet är Malmö Live Konserthus en plats att mötas gränsöverskridande genom musiken.

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats