Gå direkt till innehåll
DREAM MUSIC TWO. Foto: CAMILLA REHNSTRAND
DREAM MUSIC TWO. Foto: CAMILLA REHNSTRAND

Pressmeddelande -

​Uppskattade DREAM MUSIC tillbaka på Malmö Live med fokus på ljus och färger

1februari 2019 kommer uppskattade dronemusikfestivalen DREAM MUSIC återuppstå på Malmö LiveDREAM MUSIC TWO i Kuben blir ett välkommet evenemang för alla som längtar efter ljuset i den grådassiga malmövintern.

Förra gången var det tolv timmar drone-musik ända in i natten. När DREAM MUSIC TWO kommer till Malmö Live blir det något helt nytt. Istället för tolv timmar är sessionen numera sex timmar, och istället för en konsert som avslutar dygnet, kommer evenemanget 2019 att börja tidigt på morgonen, och har ambitionen att fylla besökarna med energi genom ljusterapi. Precis som förra gången kan man gå in och ut ur rummet under timmarna som eventet pågår.

Nytt för årets festival är fokuset på färger och ljus. Färgade LED-lampor ska skänka publiken en välbehövlig ljusboost i vinterns sluttamp, när så många drabbas av vinterdepressioner.

— När jag flyttade till Sverige trodde jag att jag var förberedd på vintern med våra karga vintrar i New York. Men jag var inte på något plan redo för mörkret: Jag importerade speciallampor från Kanada som jag satt framför en halvtimme om dagen, förklarar Nathan Larson, festivalens initiativtagare och kurator.

- På det stora intresset förra gången, där besökare kom från hela Europa, märkte vi att det fanns ett stort fortsatt behov av rum och platser som möjliggör reflektion och meditation under kulturens flagg, säger Anna Storåkers, producent på Malmö Live.

På musiksidan blir upplägget snäppet annorlunda från första festivalens fokus på högljudda gitarrer - som nu ersätts med mer lågmälda tongångar. Bland annat kommer Wildbirds & Peacedrums med experimentell jazz med tydliga världsmusikreferenser.

— Deras musik är underbar och samtidigt lite kuslig. Överlag vill jag säga att programmet kommer att vara en aning ljusare både sett till musikens karaktär och de känslor vi vill ge publiken. En ny detalj är att musiken kommer att komma från flera delar av Kuben, och inte vara fast vid en scen som förra gången, och som det brukar se ut på festivaler.

Ett annat namn som ansluter är japansk-svenska slagverkaren Mika Takehara som jobbar mycket med tonade slagverk såsom marimba. Nathan Larson själv kommer att vara del av programmet med sin egen Subchamber Ensmble - ett community för klassiskt skolade musiker, inspirerade av La Monte Youngs minimalism och Alice Coltranes akustiska skapelser. Precis som förra gången är före detta Smashing Pumpkins-medlemmen Melissa Auf Der Maur med i konceptutvecklandet. Malmö Live fortsätter att vara medskapare av konceptet samt producera eventet, som är en del av serien (PAUS.) Fler artister kommer att tillkomma till uppställningen.

Biljetterna till Dream Music Two släpps tisdag den 11 september på malmolive.se och går även att köpa i Malmö Lives biljettcenter vid sedvanliga öppettider.

VAD: DREAM MUSIC TWO
VEM: WILDBIRDS & PEACEDRUMS, SUBCHAMBER ENSMBLE, MIKA TAKEHARA, NATHAN LARSON + fler artister tillkommer.
NÄR: Lördag 16 februari kl 08.00
VAR: Malmö Live Konserthus, Kuben
BILJETTSLÄPP: tisdag 11 september kl. 12.00
BILJETTPRIS: 350 kr, säljs på malmolive.se samt i Malmö Lives biljettcenter vid sedvanliga öppettider

Kontakt Malmö Live: Anna Storåkers, producent. 0733903679 // anna.storakers@malmolive.se

Ämnen

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med över 800 konserter och arrangemang om året på 7 olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work, experimentella musikrummet Okiinami för barn, och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.
Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats

Relaterat innehåll