Gå direkt till innehåll
Jazzgiganten Avishai Cohen möter Malmö SymfoniOrkester, 12 oktober på Malmö Live Konserthus
Jazzgiganten Avishai Cohen möter Malmö SymfoniOrkester, 12 oktober på Malmö Live Konserthus

Pressmeddelande -

Stjärnbasisten Avishai Cohen med trio och Malmö SymfoniOrkester i nytt stormöte!

Stjärnbasisten Avishai Cohen och hans trio kommer till Malmö Live Konserthus för en konsert fredagen den 12 oktober. "An evening with Avishai Cohen" tillsammans med Malmö SymfoniOrkester blir ett kärt återseende med Malmöpubliken.

Världsstjärnan och basisten Avishai Cohen har sedan länge en kärleksaffär till Sverige. Flera av hans album är inspelade i västsvenska studion Nilento och redan 2012 fyllde han och trion Stortorget i Malmö under Malmöfestivalen. Några år senare spelade han tillsammans med MSO på Malmö Live under invigningsåret 2015 i en magisk konsert som också sändes på SVT.

Den 12 oktober kommer Avishai Cohen med trio alltså tillbaka för att åter skapa en konsertupplevelse med MSO. Till Malmö tar Cohen med sig ett program med nya arrangemang från senaste albumsläppet "From Darkness" samt många publikfavoriter från tidigare inspelningar. Cohen flankeras under turnen av pianisten Omri Mor och slagverkaren Itamar Doari. Dirigent för MSO under kvällen är Alexander Hanson.

De senaste årtiondena har Cohen ansetts vara en av väldens bästa basister. Han har spelat med bl. a. Bobby McFerrin och Herbie Hancock, och jazzlegendaren Chick Corea har kallat Cohen ”a genius musician”.

VAD: An evening with Avishai Cohen & Malmö SymfoniOrkester
NÄR: Fredag 12 oktober kl 19.00
VAR: Malmö Live Konserthus, Konsertsalen
BILJETTER: malmolive.se


Ämnen

Kategorier

Regioner



Om Malmö Live Konserthus

Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I verksamheten ingår Malmö SymfoniOrkester, arrangemang och konsert, mötesplatsen samt kulturpolitiskt program. Med ett nittiotal musiker från olika delar av världen, tillsammans med en utvecklad konsert- och kulturverksamhet är Malmö Live Konserthus en plats att mötas gränsöverskridande genom musiken.

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats

Relaterat innehåll