Gå direkt till innehåll
Ny chefsdirigent för MSO presenteras på Malmö Live på måndag 20 aug.
Ny chefsdirigent för MSO presenteras på Malmö Live på måndag 20 aug.

Pressmeddelande -

PRESSINBJUDAN 20 augusti: Ny chefsdirigent Malmö SymfoniOrkester (MSO)

INBJUDAN TILL PRESSKONFERENS, Malmö Live Konserthus, måndag 20 augusti kl 12:30

Nu står det klart vem som blir ny chefsdirigent för Malmö SymfoniOrkester (MSO) när nuvarande chefsdirigent Marc Soustrot lämnar efter säsongen 2018-19. Hen som hösten 2019 tillträder på denna prestigefyllda position presenteras på en presskonferens på Malmö Live Konserthus nu på måndag den 20 augusti. Efter presentationen blir det tillfälle till fotografering och korta enskilda intervjuer.

Vad: Presentation med presskonferens, intervju- och fototillfälle
Var: Malmö Live Konserthus, Dag Hammarskjölds torg 4
När: Måndag 20 augusti kl 12:30

Lätt lunch med dryck och kaffe serveras från kl 12:00. Uppsamling vid biljettcenter kl 11:55 om du vill komma till lunchen, kl 12:25 om du ansluter direkt till presskonferensen.

OSA med önskemål om enskilda intervjuer senast torsdag 16 augusti till:
Anna-Maria Havskogen, anna-maria.havskogen@malmolive.se   

Välkommen!


Kort om Malmö SymfoniOrkester

Malmö SymfoniOrkester (MSO) håller med sina nittio yrkesmusiker från sjutton olika länder en hög internationell nivå. Med en ny konsert varje vecka briljerar de i ett rikt och mångskiftande utbud inför en entusiastisk publik. Internationella operastjärnor som Juan Diego Flórez och Dmitri Hvorostovsky har genomfört bejublade konserter tillsammans med MSO på Malmö Live. Varje säsong innebär även en rad gästspel för MSO såväl inom- som utomlands. Senast i juni genomfördes en hyllad Faust-turné tillsammans med bl a brittiske operastjärnan Bryn Terfel till Dresden, Amsterdam, Antwerpen och Hamburg. Vid sidan av den symfoniska repertoaren och en rad skivinspelningar, är symfoniorkestern känd för sina cross over-konserter som Joystick och med popartister som Annika Norlin, Entombed, Moto Boy, Jakob Hellman & Eggstone, Ane Brun och i höst med Bob Hund (31 aug) samt Anna Ternheim (30 nov). Nallekonserter och de nya filmkonserterna ”Harry Potter In Concert” är andra stora publikfavoriter.

MSO grundades 1925 och har verkat som renodlad symfoniorkester sedan 1991. Innan dess var uppdraget delat, orkestern verkade både som opera- och symfoniorkester i staden.
Den nya säsongen 2018-2019 öppnar torsdag 6 september. Läs mer på: malmolive.se/MSO

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med över 800 konserter och arrangemang om året på 7 olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work, experimentella musikrummet Okiinami för barn, och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.   Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats