Gå direkt till innehåll
Edda Magnason och Margareta Bengtson
Edda Magnason och Margareta Bengtson

Pressmeddelande -

​Nytt julkoncept med Edda Magnason och Margareta Bengtson på Malmö Live Konserthus

December 2018 dukar Malmö Live Konserthus upp för "En fröjdefull jullunch", ett nyskapande konsertkoncept och alternativ till de traditionella julborden - En kombinerad julmåltid och konsert med Edda Magnason och Margareta Bengtson.

Edda Magnason, som under våren gjort bejublade framträdanden i samband med Wiehe-föreställningen "… har du sett världen" kommer alltså tillbaks till Skåne och Malmö Live lagom till julfirandet. Den mångfasetterade sångerskan kommer i "En fröjdefull jullunch" (6,7,8,12 och 13 dec) att sjunga traditionell julmusik ackompanjerad av firade harpisten Margareta Bengtson

- Vi ville göra något eget. Något som bryter av gällande konserter kring den maximalistiska julen. Vi sökte det enkla och avskalade där den musikaliska upplevelsen är i fokus. Då passar harpa och sång väldigt fint in, och särskilt bra blir det när det är två skickliga musiker som Magnason och Bengtson framför den, säger Karin Karlsson, programchef på Malmö Live Konserthus

Dukat bord i stämningsfull miljö
Till skillnad från den sedvanliga julbordshetsen med köande kliver konsertbesökaren in i en skog av granar utanför Kuben på Malmö Live. Väl inne i Kuben står din jullunch redan framdukad och efter lunchen börjar konserten med Magnason och Bengtson. Efter en kort paus för kaffe och kaka fortsätter konserten i den stämningsfullt inredda konsertlokalen.

- Ambitionen med "En Fröjdefull Jullunch" har varit att erbjuda julens smaker och samtidigt en musikalisk julupplevelse till ett bra pris. Vi vill skänka en upplevelse som ger besökaren energi och ro mitt i all julstress, säger Karin Karlsson, programchef på Malmö Live.

Menyn kommer att bestå av ett ickevegetariskt och ett lakto-ovo-vegetariskt alternativ. Biljetterna till "En Fröjdefull Jullunch" släpps tisdag den 22 maj kl 12.00 på malmolive.se, och kan även köpas på Malmö Lives biljettcenter vid sedvanliga öppettider.

EN FRÖJDEFULL JULLUNCH
MEDVERKANDE: Edda Magnason och Margareta Bengtson
NÄR: 6,7,8 samt 12 och 13 december. Två föreställningar per dag: starttid 11.30 och 15.30
VAR: Kuben, Malmö Live Konserthus
BILJETTER: Biljettsläpp 22 maj kl 12.00 på malmolive.se samt Malmö Live Konserthus biljettcenter vid sedvanliga öppettider.
PRIS: 475KR

Ämnen

Regioner



Om Malmö Live Konserthus

Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I Malmö Lives verksamhet ingår Malmö SymfoniOrkester, arrangemang och konsert, mötesplatsen och ett kulturpolitiskt program. Med ett nittiotal musiker från olika delar av världen, tillsammans med en utvecklad konsert- och kulturverksamhet är Malmö Live Konserthus en plats att mötas gränsöverskridande genom musiken.

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats