Gå direkt till innehåll
 Emelie Bardons - får med sig barnen att upptäcka dansen, Malmö Live 22 september
Emelie Bardons - får med sig barnen att upptäcka dansen, Malmö Live 22 september

Pressmeddelande -

Mycket för barnen på Malmö Live i höst

I september drar Malmö Lives olika aktiviteter för barn och unga igång, och det blir en spännande höst. Förutom Okii Nami, symfonikursen Live och Nallekonserter laddas det också inför några roliga Barnlördagar. Dessutom kan man nu spela ”Musikquiz Malmö Live” via sin mobiltelefon eller surfplatta. Flera av aktiviteterna har fri entré, Kanalcaféet är öppet och det finns gott om utrymme för barn med spring i benen.

Okii Nami, Malmö Lives experimentella musikrum som nu fyller ett år, har blivit en verklig helgfavorit för många barn och deras föräldrar. Här kan barn från 7 år testa såväl aerodrums och theremin som trumpet, violin, gitarr och andra instrument, och detta med coachning av någon av Malmö Lives musikpedagoger, Katarina Nilsson Bremer och Per Guldstrand. Inträdet är fritt och det kostar heller inget att prova instrumenten. För yngre syskon finns olika musikpysselaktiviteter i anslutning till Okii Nami som är beläget på våning 4 i konserthuset. Okii Nami har öppet lördagar och söndagar kl 11-15 till och med den 2 december.

En rad extra fulladdade Barnlördagar arrangeras med start lördagen den 22 september. Vid tre tillfällen under hösten bjuds på tre olika barnarrangemang med musik och skapande i olika former. Först ut är ”Musik i rörelse”, där Andrea Ek Frisks jazziga folk- och världsmusik och dansaren Emelie Bardons trollbindande upptäckar- och vägledarförmåga bjuder på en virvlande resa. Här får var och en utforska dansen i sin kropp och tillsammans hitta dansen för dagen. Rekommenderad ålder upp till 7 år och föreställningar sker kl 13.10 samt kl 14.10. Den 10 november kommer sångaren och multiinstrumentalisten Dan Svensson med sitt program ”Allt i loopar” och den 8 december är det Grammisbelönade Emma Nordenstam som tillsammans med musikern David Svedmyr ger ”Bästa barnlåtar”.

MSO:s populära och alltid efterlängtade Nallekonserter drar igång igen den 13 oktober, som vanligt med tre föreställningar kl 11, 13 och 15. I höstens konsert Nalle och Amadeus följer vi med när Nalle tar reda på mer om sin idol!Medverkar gör förutom Nalle och Malmö SymfoniOrkester, Sarah Ioannides, dirigent och Teresia Bokor, sopran. Programvärd/konferencier är skådespelaren Peter Fridh, för de yngsta bland annat känd som Sunes pappa och från Mysteriet på Greveholm. Efter konserten kan barn och vuxna som vanligt mumsa på pannkakor i foajén. Nallekonserterna passar barn i åldern 4-7 år och ges under säsongen 2018-19 även 2 mars och 4 maj 2019. (Glöm inte ta med ditt gosedjur!)

En nyhet för säsongen är Musikquiz Malmö Live. Med hjälp av sin mobiltelefon ellersurfplatta kan man nu upptäcka och lära mer om musik, runt om i hela Malmö Live. Frågorna byts ut då och då, dels för att det ska bli roligare att upptäcka något nytt, dels för att frågorna ska hänga ihop med vad som händerpå Malmö Live i övrigt just då – eller beroende på säsong/årstid.Under hösten tillkommer flera olika kategorier. Quizet kan gärna spelas av föräldrar och barn tillsammans. En fullständig guide med instruktioner och bilder finns på http://malmolive.se/quiz

Malmö Live Konserthus och symfoniorkesterns barnaktiviteter sträcker sig också utanför huset. I Symfonikursen Live besöker musiker från Malmö SymfoniOrkester och våra musikpedagoger skolor och bjuder sedan in klasser som får ta del av musikernas vardag. Eleverna får dessutom prova på att spela olika instrument och upplever en symfonisk konsert med MSO i Konsertsalen på Malmö Live. Kursen vänder sig till mellanstadieklasser i åk 4 och 5 från hela Skåne.

Fakta

Okii Nami, Okii Nami-rummet, våning 4
Öppet lördagar och söndagar kl 11-15, 8 sept-2 dec

Barnlördagar, Kanalscenen kl 13.10 och 14.10
22 sept, Musik i rörelse med Andrea Ek Frisk och Emelie Bardon 
8 okt, Emma Nordenstams bästa barnlåtar
10 nov, Allt i loopar med Dan Svensson

Nallekonserter, Konsertsalen, kl 11, 13 och 15
11 oktober, Nalle och Amadeus
2 mars 2019 Nalles upptäcktsresa
4 maj 2019 Nalle och kärleken

Symfonikursen Live, på skolor och på Malmö Live Pågår under skolterminerna och bokas av skolor i hela Skåne, är avsett för elever i åk 4-5. Läs mer på https://malmolive.se/barn-unga/skolor/symfonikursen-live

Musikquiz Malmö Live
Läs mer på http://malmolive.se/quiz

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med över 800 konserter och arrangemang om året på 7 olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work, experimentella musikrummet Okiinami för barn, och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.
Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats