Gå direkt till innehåll
eggstone och Jakob Helllman möter Malmö SymfoniOrkester i två olika konserter under en helafton på Malmö Live Konserthus.
eggstone och Jakob Helllman möter Malmö SymfoniOrkester i två olika konserter under en helafton på Malmö Live Konserthus.

Pressmeddelande -

Medlemmar ur The Tremolo Beer Gut medverkar under helaftonen med Jakob Hellman och eggstone featuring MSO

Den 4 mars är det dags för eggstone och Jakob Hellman att möta Malmö SymfoniOrkester under en helafton i två olika konserter på Malmö Live Konserthus. Nu är det klart att medlemmar från danska rockbandet The Tremolo Beer Gut kommer att medverka i eggstones två spelningar i Kuben.

The Tremolo Beer Gut är ett instrumentalt garage- och surfrockband som hämtar influenser från spaghettiwestern- och b-filmer. Bandet startade 1998 och Per Sunding i eggstone blev då tillfrågad att vara med på bas. Sedan dess har han varit medlem i bandet och genom åren har en nära vänskap mellan The Tremolo Beer Gut och eggstone vuxit fram. Nu kommer Yebo Reginal och Nalna från det danska rockbandet att vara med på olika instrument under eggstones spelning med Malmö SymfoniOrkester. En extra konsert har satts in i Kuben då biljettrycket varit högt.

– När jag har hört MSO har de alltid varit superbra. Det ska bli så lyxigt att spela med dem - att stå tillbaka, lyssna och få uppleva ljudbilden. Och att kunna sluta spela själv mitt i utan att det hela stannar av, säger Per Sunding.

eggstone är i full gång med att arbeta med arrangemangen till konserten. Likaså Jakob Hellman som uppträder med MSO i Konsertsalen och som kommer att framföra både gamla hits och nytt material.

Vad kan publiken förvänta sig när de kommer till Malmö Live Konserthus den 4 mars?

– Det blir pop med finkostymen på. Vi ska ta hand om publiken och möjligen får de ta hand om mig i vissa stunder. Sen ses vi efteråt och tackar varandra, säger Jakob Hellman.

– Publiken kommer att få se och höra en lyxigt förstorad variant av det de tidigare hört på skiva. Det blir rätt så udda och härliga klanger som inte låter krystade utan som passerar lekande lätt. Mer toner - mindre näsblod, typ! säger Per Sunding.

I samband med helaftonen kommer danska skivbolaget Crunchy Frog att återutge eggstones tre album, In San Diego, Somersault och Vive La Différence, remastrade och med bonusmaterial.

Jakob Hellman slog igenom med albumet ”…och stora havet” 1989. Albumet belönades med en grammis i kategorin ”Årets manliga rockartist” året därpå. Efter en tid i rampljuset drog han sig tillbaka från musiken. Under 2000-talet började Jakob Hellman uppträda igen och har gjort såväl turnéer som framträdanden i SVT:s Allsång på Skansen.

eggstone (Per Sunding, sång, bas, Patrik Bartosch, gitarr, Maurits Carlsson, trummor) släppte tre album under 1990-talet och var ett av de mest profilstarka banden i den svenska indiepopvågen. De utövade stort inflytande genom sin studio Tambourine Studios i Malmö. I april 2016 gjorde Eggstone comeback med låten ”Like So”.

Biljetter till konserten Helafton med Jakob Hellman feat. MSO finns här.

Biljetter till konserterna (kl 17 och 21) Helafton med eggstone feat. MSO finns här.


Fakta

Vad: Helafton med Jakob Hellman feat. Malmö SymfoniOrkester, MSO
Var: Konsertsalen, Malmö Live Konserthus
När: 4 mars, kl 19.00

Vad: Helafton med eggstone feat. Malmö SymfoniOrkester, MSO
Var: Kuben, Malmö Live Konserthus
När: 4 mars, kl 17.00 och 21.00


Kontakt

Karin Karlsson, programchef Malmö Live Konserthus, karin.karlsson@malmolive.se, 0709-34 13 94
Adrian Hörnquist, kommunikatör Malmö Live Konserthus, adrian.hornquist@malmolive.se, 0708-306306
Liza Berthelsen, presskontakt Border, liza@border.se, 08-4705162


Ämnen

Regioner



Om Malmö Live Konserthus

Den 1 januari 2015 ombildades det av Malmö stad helägda bolaget Malmö SymfoniOrkester AB till Malmö Live Konserthus AB. Bolaget profilerar konserthuset i Malmö Live och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. Utbudet av aktiviteter och program ska tillsammans med lokalernas tillgänglighet göra Malmö Live till en öppen och attraktiv mötesplats för alla. Med toppmodern teknik och akustik i världsklass arbetar vi med rum och scener som är meriterande att beträda och unika att besöka.Verksamheten vilar på fyra delar, Malmö SymfoniOrkester, Arrangemang, Kulturpolitiskt utbud och Mötesplats. Program finns på malmolive.se

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats

Relaterat innehåll