Gå direkt till innehåll
​Joystick 10.0 jubilerar med Greatest Hits och efterlängtad comeback

Pressmeddelande -

​Joystick 10.0 jubilerar med Greatest Hits och efterlängtad comeback

Tionde Joystickkonserten 14 april plockar hem presentatören Orvar Säfström, sopranen Sabina Zweiacker och bjuder på ett program fyllt med guldkorn.

Spelmusikkonserten Joystick går av stapeln för tionde gången den 14 april, och det blir en storslagen afton på Malmö Live Konserthus. För första gången sedan 2014 (Joystick 6.0) är profilen Orvar Säfström tillbaka i presentatörs- och producentrollen. Förutom Malmö SymfoniOrkester, Vokalensemblen VOS och Petri Sångare, blir det även ett kärt återseende med solisten Sabina Zweiacker, som tillsammans med MSO och Säfström stod för en uppskattad föreställning med "Far and Away" på Malmöfestivalen 2017.

Programmet är i denna jubileumsupplaga fullspäckat med publikfrieri. För retrospelsfantasterna blir det sviter ur både Mega-man och Sonic the Hedgehog. Kronan på verket blir Sabina Zweiackers stämma på "The Dragonborn Comes" från Skyrim, komplett med ackompanjerande kör. Zweiackers tolkning av just detta verk tillsammans med Radiosymfonikerna blev 2016 en viral sensation med uppemot 10 miljoner visningar på Youtube.

Joystickkonserterna har i 12 års tid varit uppskattade och välbesökta inslag i MSO:s program. 2006 var startskottet då den första Joystickkonserten samlade ca 17 000 i publiken på Malmöfestivalen, ett seglivat världsrekord för publik på enspelmusikkonsert.Konserten den 14 april blir den tionde upplagan och presentatören Orvar Säfström är rejält taggad.

- Joystick 10.0 är en verklig jubileumskonsert där vi blickar tillbaka på alla de tidigare åren. Det finns så många olika kopplingar och historier till Joystick genom åren. Störst är nog ändå Malmö-sångerskan Sabina Zweiackers återkomst. Joystick 5.0 var hennes första solistframträdande med en professionell orkester, men en stjärna tändes verkligen den där kvällen när hon avslutade med "The Dragonborn Comes", säger presentatören Säfström.

Malmö Live Konserthus ungdomsnätverk 040 Live har kvällen till ära bullat upp med många kringaktiviteter. Retrospelsfantaster kan spela på Nintendo, Sega Mega Drive och Playstation 1 inkopplade i CRT-skärmar. VR Malmö arrangerar VR-upplevelser och NerdMarket är återigen på plats och står för en rejäl retro-memorabiliamarknad.

- Malmö är en stad med mycket starka spelmusiktraditioner. Spelmusiken är unik, och var länge en väl förborgad hemlighet. Den har gått från en obskyr subkultur till världens stora konserthus, och Malmö Symfoniorkester var en av de orkestrar som tidigt såg den potentialen, och publiken hakade genast på. Det ska de känna stolthet för, avslutar Orvar Säfström.

VAD: Joystick 10.0

NÄR: LÖRDAG 14 APRIL 2018 Kl. 19:00

VAR: Malmö Live Konserthus, Konsertsalen

PRIS: 100-395 KR

MEDVERKANDE:

Malmö SymfoniOrkester

Josef Rhedin, Dirigent

Sabna Zweiacker, Solist

Orvar Säfström, Presentatör

Vokalensemblen VOS

Petri Sångare

Ämnen

Regioner



Om Malmö Live Konserthus

Malmö Live med Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I verksamheten ingår Malmö SymfoniOrkester, arrangemang och konsert, mötesplatsen samt kulturpolitiskt program. Med ett nittiotal musiker från olika delar av världen, tillsammans med en utvecklad konsert- och kulturverksamhet är Malmö Live Konserthus en plats att mötas gränsöverskridande genom musiken.

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats