Gå direkt till innehåll
Jesper Larsson fortsätter som VD för Malmö Live Konserthus efter att styrelsen beslutat om förlängt förordnande
Jesper Larsson fortsätter som VD för Malmö Live Konserthus efter att styrelsen beslutat om förlängt förordnande

Pressmeddelande -

Jesper Larssons förordnande förlängs, fortsätter som VD för Malmö Live Konserthus

Styrelsen för Malmö Live Konserthus AB beslutade vid sitt sammanträde den 16 mars att förlänga Jesper Larssons förordnande som VD för Malmö Live Konserthus AB i ytterligare tre år. Beslutet var enhälligt och det nya förordnandet gäller till och med den 31 december 2021.

Styrelsens ordförande Julia Branting säger:

- Jesper Larsson har under sina tre år som VD utvecklat Malmö Live Konserthus AB till en fantastisk mötesplats och ett konserthus av högsta klass, med Malmö Symfoniorkester som juvelen i kronan. Jag är oerhört glad att han vill stanna kvar i bolaget ännu en period.

Jesper Larsson har varit VD för Malmö Live Konserthus AB sedan hösten 2014 och genomförde 2015 såväl flytten från det gamla konserthuset som invigningen och uppstarten av den nya verksamheten på Malmö Live. Han var tidigare VD för Malmö Stadsteater och arbetade dessförinnan som operaproducent för Det Kongelige Teater i Köpenhamn, samt tidigare som chefsproducent på Malmö Opera och Musikteater AB.

- Jag är väldigt glad för det här förtroendet och ser stora möjligheter att fortsätta utveckla Malmö Live Konserthus verksamhet, säger Jesper Larsson. Vi har hunnit med en hel del, men det har trots allt bara gått tre år sedan invigningen och mycket är ännu inte på plats. Jag ser verkligen fram emot det arbetet tillsammans med våra medarbetare och vår publik. 

För ytterligare information och kommentarer vänligen kontakta:

Julia Branting, styrelseordförande Malmö Live Konserthus AB, tel 0705-97 07 47
Jesper Larsson, VD Malmö Live Konserthus AB, tel 0708-24 26 19
Anna-Maria Havskogen, kommunikationschef Malmö Live Konserthus AB, tel 0705-69 70 12

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Malmö Live Konserthus

Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I Malmö Lives verksamhet ingår Malmö SymfoniOrkester, arrangemang och konsert, mötesplatsen och ett kulturpolitiskt program. Med ett nittiotal musiker från olika delar av världen, tillsammans med en utvecklad konsert- och kulturverksamhet är Malmö Live Konserthus en plats att mötas gränsöverskridande genom musiken.

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats