Gå direkt till innehåll
Jan Lundgren (Foto Thomas Schloemann)
Jan Lundgren (Foto Thomas Schloemann)

Pressmeddelande -

​Jan Lundgren och Marit Bergman hyllar Werup på Malmö Live i höst

24 november kommer Jan Lundgren med trio till Malmö Live för konserten "Meeting of minds". Konserten blir Jan Lundgrens enda i södra Sverige under hösten och har alla förutsättningar för att bli en oförglömlig upplevelse. 

Med sig till Malmö Live kommer Jan Lundgren med Marit Bergman,som gör ett av sina sällsynta framträdanden i en tolkning av Jacques Werups sånger tillsammans med Jan Lundgren Trio.

— Jacques var en väldigt god vän, så det är sannerligen en speciell känsla att framföra de här låtarna, säger Jan Lundgren.

Den tredelade konserten inleds med en hyllning till svenske jazzvirtuosen Jan Johansson, som alltför ung omkom i en bilolycka för 50 år sedan. Precis som i det rosade albumet "Tribute to Jan Johansson" (2016) är det Bonfiglioli Weber String Quartet som ackompanjerar Lundgren på konserten.

Saxofonisten Jukka Perko, prisbelöntebasisten Dan Berglund (Esbjörn Svensson Trio, Tonbruket) och slagverkaren Morten Lund ansluter därefter för att spela musik från förra årets kritikerrosade album "Potzdamer Platz".

— Det är en konsert med bred palett, publiken får verkligen se många sidor av Jan Lundgren, utvecklar Lundgren.

Biljetterna till "Meeting of minds" släpps onsdag den 8 maj kl. 12.00 på malmolive.se, och kan även köpas på Malmö Lives biljettcenter vid sedvanliga öppettider.

VAD: Konsert "Meeting of minds"
MEDVERKANDE: Jan Lundgren med trio, Bonfiglioli Weber String Quartet och Marit Bergman.
NÄR: 24 november 2018 kl 19.30
VAR: Konsertsalen, Malmö Live Konserthus
BILJETTER: Biljettsläpp 8 maj kl 12.00 på malmolive.se samt Malmö Live Konserthus biljettcenter vid sedvanliga öppettider.

Ämnen

Regioner



Om Malmö Live Konserthus

Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I Malmö Lives verksamhet ingår Malmö SymfoniOrkester, arrangemang och konsert, mötesplatsen och ett kulturpolitiskt program. Med ett nittiotal musiker från olika delar av världen, tillsammans med en utvecklad konsert- och kulturverksamhet är Malmö Live Konserthus en plats att mötas gränsöverskridande genom musiken.

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats