Gå direkt till innehåll
Linda Pira på Malmö Live Konserthus 28 oktober, speciellt för den unga publiken.
Linda Pira på Malmö Live Konserthus 28 oktober, speciellt för den unga publiken.

Pressmeddelande -

Fler nyheter på Malmö Live i höst: Linda Pira, Mattias Alkberg och Bowies Berlintriologi med MSO och solister

Höstens program på Malmö Live Konserthus börjar bli klart och nu kan ytterligare tre konsertupplevelser presenteras, alla med spännande och olika inriktning.

Under höstlovsveckan får vi besök av Linda Pira – svensk hiphops okrönta drottning. Lördagen den 28 oktober står hon på Kubens scen och ger en efterlängtad konsert speciellt för den unga publiken. Med låtar som ”Shu katt”, ”Knäpper mina fingrar” och ”Låt dom hata” har Linda Pira gjort något av en kometkarriär, kammat hem både Grammis och Årets låt-priser och fortsätter att fängsla sin publik.

Besök under sin höstturné gör den mångfacetterade artisten, låtskrivaren och författaren Mattias Alkberg som gästar Malmö Live lördagen den 25 november. Mattias Alkberg var tidigare sångare och gitarrist i The Bear Quartet som skivdebuterade 1992, samma år publicerades hans första diktsamling “Separerade ägg”. På senare tid är han framförallt känd för sina soloalbum, sin lyrik och som frontman i punkbandet Södra Sverige.

Lördagen den 2 december presenterar Malmö Live Konserthus en helkväll med David Bowies berömda Berlintrilogi.
I slutet av 70-talet flydde David Bowie framgångarna och drogerna i Los Angeles och drog sig undan till Berlin. Resultatet blev den så kallade Berlintriologin – tre skivor med ett nytt musikaliskt språk: Low, Heroes och Lodger.
Nu i ny klassisk sättning och i höst med Malmö SymfoniOrkester tillsammans med solister som Moto Boy och Jennie Abrahamson (fler tillkommer). Medverkar gör även kören Svanholm Singers under ledning av Sofia Söderberg. Dirigent är Hans Ek som också arrangerat musiken.

- Det är särskilt roligt att vi gör självständiga Linda Pira för en ung målgrupp, 12-15 åriga tjejer, som det sällan arrangeras specifika konserter för. Jag hoppas verkligen de har möjlighet att komma hit, säger Karin Karlsson, programchef vid Malmö Live Konserthus.

Linda Pira: Lördag 28 oktober 2017 kl 19:00
Mattias Alkberg: Lördag 25 november 2017 kl 19:30
Bowie in Berlin med Malmö SymfoniOrkester och solister: Lördag 2 december 2017 kl 19:00
Biljetter: malmolive.se

Presskontakt: Anna-Maria Havskogen, tel 0705-69 70 12

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Malmö Live Konserthus

Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö.
Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I verksamheten ingår Malmö SymfoniOrkester, arrangemang och konsert, mötesplatsen samt kulturpolitiskt program. Med ett nittiotal musiker från olika delar av världen, tillsammans med en utvecklad konsert- och kulturverksamhet är Malmö Live Konserthus en plats att mötas gränsöverskridande genom musiken.

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats